Stockholmba költözik a tojásszauna

Forrás: turizmus.com

 2018. január 05. 11:04

A szaunázás, mint az északi országok tipikus turisztikai attrakciója, változatlanul népszerű, hát még, ha olyan különleges formát ölt, mint a Solar Egg.

Korábban történt

Az aranyszínű, sokszögletű tojás az észak-svédországi Kiruna népszerű turisztikai látványossága volt eddig, de most – ideiglenesen – Stockholmba költöztetik.

A tavaly áprilisi nyitás óta ezrek fényképezték le magukat a kortárs képzőművészeti alkotásnak is beillő különös építménnyel, és legalább annyian ki is próbálták. Egyszerre nyolcan tudják megtapasztalni, milyen is vörösre izzadni a tojásban, amelynek a belseje fenyőből és nyárfából készült, a külseje pedig rozsdamentes acél tükörlemezekkel van fedve, és amikor a nap rásüt, még inkább aranyszínt ölt. A létesítmény központjában maga a szív alakú fűtőberendezés áll.

Az aranyszínű, sokszögletű tojás az elkövetkező hónapokban Stockholm környéki szigetvilágban lesz megtalálható

Fotó: expressen.se

A szauna viszonylag könnyen költöztethető egyik helyszínről a másikra. Az ötlet és a design Mats Bigert és Lars Bergström nevéhez fűződik. Eredetileg Kiruna újjászületése szimbólumának szánták, de ma már turistavonzerő lett belőle – olvasható az expressen.se turisztikai mellékletében.

Az elkövetkező hónapokban Stockholm környéki szigetvilágban lesz megtalálható, A vihar szemében című kiállítás részeként. De változatlanul működő szauna marad, amelyet március 4-ig tudnak kipróbálni a svéd főváros lakói, no meg az oda látogató turisták.

Gyakori, hogy baráti társaságok bérelik ki a különleges aranytojást, és jó előre lefoglalják az időpontokat.

Kapcsolódó cikkek