Stopposroham Stájerország felé

Forrás: turizmus.com

 2015. május 11. 20:22

Érdekes jelenségre figyelhettek fel a fővárosban az elmúlt napokban: úgy tűnt, mintha minden fuvarra váró autóstoppos tábláján Stájerország szerepelt volna. Az Ausztria zöldellő szívébe tartókat az úti célon kívül más is összekötötte: belefáradtak az egész éves hajtásba és „megérettek" a pihenésre.

Sajnos a stopposok hoppon maradtak. De csak azért, mert a megálló autósok megdöbbenésére az utasok nem pattantak be azonnal, fülig érő szájjal az anyósülésre, hanem egy zacskó stájer tökmagot és egy Stájerország matricát adtak át, kedvet csinálva egy stájer utazáshoz.

 

Az akcióval - mely Csehországon és Ausztrián is végigsöpört - ugyanis a Steiermark Tourismus (Stájerország Idegenforgalmi Hivatala) a tartomány nyújtotta lehetőségeken túl egy nyereményjátékra hívta fel a figyelmet. A fődíj egy 500 euró értékű üdülési utalvány - természetesen Stájerországba -, melyhez semmi mást nem kell tenni, csak egy jópofa selfie-t készíteni, és feltölteni a www.blog.steiermark.com oldalra.

A fotó árulja el, hogy a képen szereplő mennyire vágyik már az üdülésre, azaz mennyire kimerült és gondterhelt. A legeredetibb képet fogják díjazni a stájerországi nyaralással.