Strand Fesztivál: telt házas hétvége

Forrás: MTI

 2019. augusztus 26. 10:17

A vártnál jóval többen, 126 ezren látogattak el Zamárdiba, a MOL Nagyon Balaton nyárzáró eseményére, a Strand Fesztiválra a múlt héten.

A 2013-ban indult fesztivál mára a Balaton régió egyik legnépszerűbb programja lett. A hazai fesztiválszervezés történetében először fordult elő, hogy az ötnapos rendezvényen három alkalommal is ki kellett tenni a "telt ház" táblát, a hétvégi koncertekre minden jegy elkelt. A látogatók megtöltötték a déli part szinte összes szálláshelyét.

A nyitónapon adták át a Petőfi Zenei Díjakat, a programban pedig többek között a Bastille, Jason Derulo, Anne-Marie, Dimitri Vegas & Like Mike, John Newman, Steve Aoki és több száz hazai előadó koncertje szerepelt.

Telt házas volt idén a fesztivál

Fotó: Strand Fesztivál

A fesztiválon végzett adománygyűjtés eredményeként 140 hátrányos helyzetű diák iskolakezdését támogatják összesen 1,4 millió forinttal az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül.

A Stranddal egy időben zajló B my Lake fesztiválon a legnagyobb sikert a Tale of Us és Sven Väth naplementés koncertje hozta; az eseményen négy nap alatt 46 ezren vettek részt.

A MOL Nagyon Balaton szeptember 13–14-én a balatonboglári Gömbkilátónál folytatódik a Balaton Piknikkel. A sorozat eseményei már most egymilliónál több vendéget vonzottak idén a Balaton partjára – írják a szervezők.