Stratégiai együttműködést kötött Sárvár és Zalakaros

Forrás: turizmus.com

 2018. november 29. 14:07

Sajtótájékoztató keretében jelentette be a Zalakarosi Fürdő és a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő hosszú távú stratégiai együttműködését műszaki, üzemeltetési, gazdaság és marketing területen.

A közös munka célja a magyar fürdőkultúra hagyományainak megőrzése és továbbfejlesztése a gazdaságosság, környezettudatosság, hatékony energiagazdálkodás elvei mentén. A Dunántúl két jelentős fürdője között megvalósuló stratégiai együttműködés létrejöttének alapja a felek közötti kiváló munkakapcsolat és a közös szakmai elkötelezettség volt. A stratégiai megállapodás keretében a jövőben az ágazati vezetők egyeztetéseket folytatnak az őket érintő gazdasági, marketing, műszaki, üzemeltetési, szolgáltatási feladatokról, szakmai trendekről. A szakemberek jövőbeni feladatai között szerepel szakmai konferenciák szervezése is, valamint szakmai fórumokon is közös részvételeket terveznek. Szakmai és érdekvédelmi szervezeteknél a döntéshozatalok előtt egyeztetéseket tartanak.

Gyógy- és Wellnessfürdő Sárvár

Fotó: Gyógy- és Wellnessfürdő Sárvár

A felek együttesen vesznek részt benchmarking tevékenységben, összehasonlító elemzéseknél egymás hivatalos benchmarking partnereiként.

A fürdők a Dunántúl egyik legfontosabb turisztikai szereplőiként összehangolják a szakmai érdekérvényesítés lehetőségeit, kinyilvánítják szándékukat az együttműködésre beszerzések, beszállítók, energetikai cégek versenyeztetése érdekében.

A közös munka során a két fürdő összehangoltan időzíti marketing vonatkozású rendezvényeit, továbbá a terveik között szerepel közös tájékoztatók, információs napok szervezése is.

Mindkét szervezet kiemelten fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást, az egyéni aktivitások mellett összefogásuk keretében közös célokat, tevékenységeket is meghatároznak, amelynek alapját a közös kommunikáció képezi.

A Zalakarosi Fürdő megújult részlege

Fotó: hellozalakaros.hu

A fürdők fontosnak tartják, hogy a két szervezet együttműködését a humán erőforrás területére is kiterjesszék, ennek eredményeképpen a munkavállalók a kölcsönösség elvén fél áron látogathatják egymás létesítményeit.