Európa legnagyobb szabadidős kiállításán mutatja be kerékpáros kínálatát a Balaton

Forrás: turizmus.com

 2024. január 15. 14:54

A stuttgarti CMT kerékpárturisztikai tematikus betétkiállításán mutatkozik be a Balaton kerékpáros kínálata.

10 csarnok, 100 ország 1600 kiállítója, 265 000 látogató. Ezek a Stuttgartban ezekben a napokban megrendezésre kerülő CMT kiállítás legfontosabb számai. A BalatonBike365 jóvoltából az idei évben újra bemutatkozik a Balaton turisztikai régió Németország legjelentősebb szabadidős kiállításán, mégpedig a második alkalommal megrendezésre kerülő kerékpárturisztikai tematikus betétkiállításon.

A világ vezető kerékpárgyártóinak legújabb fejlesztései mellett Európa, sőt most már az öreg kontinensen túli kerékpáros desztinációk is e fórumon mutatkoznak be. Legyen az a Garda-tó és környéke, az osztrák Alpok, vagy a spanyol szigetek, mindenki, aki számít a szcénában, jelen van ezen az eseményen. Így nem is lehetett kérdéses, hogy a Balatonnak is itt kell lennie, mégpedig hangsúllyal az elmúlt évek fejlesztésével létrejött kerékpáros kínálatra.

A BalatonBike365 jóvoltából az idei évben újra bemutatkozik a Balaton turisztikai régió a stuttgarti CMT kiállításon

Fotó: MTSZA

A vásár látogatóinak nyolcvan százaléka tervez külföldi utat, sőt 50 százalékuk idén három utazást is tervez, az átlagjövedelem pedig 3600 EUR/fő felett van.

A vásár első két napján rendkívül komoly érdeklődés mutatkozott a BB365/Balaton stand kínálata iránt, az itt megjelenő vendégek 90 százaléka utazási szándékkal, konkrét kérdéseket feltéve látogatta meg a standot. Az idősebb korosztály nosztalgiával gondol a Balatonra, amely visszatekintés sok esetben utazási döntéssel is párosul, így sokan térnek vissza egykori fiatalságuk helyszínére. Csak most már leginkább több tízezer eurós lakóautókkal és komoly kerékpáros felszereléssel.

A fiatalok pedig megfizethető gravel kerékpáros desztinációt keresnek, ebben az esetben is az egyik legkézenfekvőbb választás lehet a BalatonBike365 mintegy 800 kilométernyi kitáblázott útvonalhálózata, amely karakterisztikája és terepviszonyai miatt 100 százalékban lefedi a gravelesek igényeit.