Stuttgart már a Wasenre készül

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 15. 18:48

Egy stuttgarti hagyomány 200. évfordulóját ünnepli: a híres cannstatti népünnepély, a Cannstatter Wasen szeptember végétől két hétig többek között vidámparkkal, regionális finomságokkal és kézműves vásárral várja a kicsiket és nagyokat.

A rendezvény fénypontja a felvonulás az első vasárnap, ahol a sörfőzdék csodásan díszített lovaskocsikkal, népművészeti csoportok és zenekarok kápráztatják el a nézőket.

De a német városba másért is érdemes ellátogatni. Az automobil szülővárosaként emlegetik azóta, amióta Gottlieb Daimler és Wilhelm Maybach egy műhellyé átalakított üvegházban, amely ma gyakran látogatott emlékhely, kifundálta az első könnyű, gyorsan futó benzinmotort.

A város híres múzeuma, a Mercedes-Benz Múzeum

 

A város híres múzeuma, a Mercedes-Benz Múzeum az autóipar történelmét teljes egészében mutatja be. Épületének futurisztikus kialakítása már kívülről lenyűgöző, belül 160 kiállított automobilban gyönyörködhetünk.

Klasszikusairól természetesen a Porsche is híres – és amit a Porsche Múzeum a motorizált legendákról bemutat, az szintén szemet gyönyörködtető. Különösen az oldtimer-rajongók értékelik a műemlékvédelem alatt álló egykori repülőtér kifutóját, amely a V8 Hotellel együtt nagyszerű kereteket biztosít mindennek, ami a muzeális járművekről, azok ápolásáról és szép kiegészítőiről szól.

A híres cannstatti népünnepély, a Cannstatter Wasen színei a vidámparkban

 

A város csodálatos fekvése – a legnagyobb német bortermelő vidékek között – a stuttgartiak másfajta örömét is jelzi: az étel és ital iránti szenvedélyt. Kulináris élményekért a spätzletől a spätburgunder borig a sarki sörözőktől a díjazott, nemzetközi hírű csúcséttermekig kezeskedik Stuttgart gasztronómiája.

De Stuttgart a művészetek városa is: a Stuttgarti Művészeti Múzeumban a klasszikus, a modern és kortárs művészeteknek egyaránt hódolhatunk, de a világhírű Stuttgarti Állami Színház és Operaház egyik előadására is érdemes jegyet váltanunk, ha maradandó kulturális élményt keresünk.

A Stuttgarti Művészeti Múzeum, a Staatsgalerie

Fotók: Stuttgart Marketing GmbH

Zenei élvezetekről a nagy stuttgarti zenekarok, jazzklubok, vagy a musicalek gondoskodnak a stuttgarti SI-Centrum szórakoztatóközpontban. Nemzetközi hírű bevásárlóutcái – a Königstraße és a Calwer Straße –, valamint a város népszerű szabadidős létesítménye, a Wilhelma, szintén a kihagyhatatalan, ha Stuttgatrban járunk.

Kapcsolódó cikkek