Súlyos bírság vár a dingókkal szelfiző turistákra Ausztráliában

Forrás: turizmus.com

 2023. július 24. 15:22

Egyenként több mint 1500 dollárra bírságolták azt a két turistát, akik Ausztráliában dingókkal készítettek szelfiket. Miután a közelmúltban több vadkutya-támadás is történt, így az ausztrál hatóságok szerint veszélyes döntést hoztak a felelőtlen szelfizők.

Mike Devery, a Queenslandi Környezetvédelmi és Tudományos Minisztérium egyik vezetője elmondta, hogy a két nő szerencsésnek mondhatja magát, hogy nem támadták meg őket a népszerű turistaszigeten, K'gari, korábbi nevén Fraser-szigeten történt incidensek során – írta meg a CNN.

A minisztérium által rendelkezésre bocsátott képen egy 29 éves, új-dél-walesi nő egy falkányi alvó dingókölyök mellett feküdt. "Szerencséje volt, hogy a kölykök anyja nem volt a közelben" – mondta Devery. A másik turista, egy 25 éves queenslandi nő a közösségi médiára feltöltött videón szerepelt, amelyen egy morgó dingóval látható.

Ez a turista szerencsés, hogy nem volt a közelben a dingókölykök anyja

Fotó: Queenslandi Környezetvédelmi és Tudományos Minisztérium

 

A napokban egy 23 éves nőt súlyos kar- és lábsérülésekkel szállítottak kórházba, miután kocogás közben dingók támadták rá a sziget egyik strandján. A közelmúltban több hasonló incidens is történt, így a hatóság most még nagyobb figyelmet fordítanak az emberek és a dingók interakciójára.

"Első számú prioritásunk a K'gari területén élő emberek és turisták biztonsága és a dingók populációjának megőrzése, így azok, akik a közösségimédia-figyelemért semmibe veszik a szabályokat, pénzbírságra vagy bírósági eljárásra számíthatnak" – tette hozzá Devery.

(Nyitókép: 123rf.com)