Szabad az út Peruba, eltörölték a korlátozásokat

Forrás: turizmus.com

 2022. november 03. 15:13

Peru 2,5 év szigorú zárlat után eltörölte a koronavírus megfékezésére bevezetett utazási korlátozásokat, és újra nyitva áll a turisták előtt.

Peru a világon az egyik legszigorúbb Covid-korlátozásokat vezette be, miután 2020 márciusában szükségállapotot hirdettek a járvány hatására. A dél-amerikai ország  most visszaállítja a turizmust is a normális mederbe, november 1-je óta ugyanis a látogatók ismét szabadon utazhatnak be Peruba – írja a Travel Off Path.

A rendkívüli állapot megszűnésének bejelentése értelmében az utazóknak mostantól nem kell bemutatniuk a védőoltás igazolását vagy az országba történő belépést követő 48 órán belül elvégzett negatív Covid-teszt eredményét.

Az elmúlt két és fél év során ezek mellett szigorúan elrendelt kijárási tilalom és a zárlatok is érvényben voltak, a legtöbb üzletbe való belépéshez kötelező védőoltásokat és emlékeztető oltásokat kértek, valamint beltéren és kültéren is maszkot kellett hordani (egyes esetekben KN-95 maszkokat vagy akár dupla maszkokat kértek).

peru_123rf

Peru 2,5 év szigorú zárlat után újra nyitva áll a turisták előtt

Fotó: 123rf.com

A szükségállapotról szóló rendelet eltörlésével azonban a Coviddal kapcsolatos összes szabály megszűnik, beleértve az oltási igazolás kötelező bemutatását és a maszk viselését is.

A dél-amerikai régió Európához képest lassabban nyit újra, jelenleg Peru mellett Argentína, Francia Guyana és Guyana van nyitva, októberben pedig  Paraguay és Ecuador is eltörölte a beutazási korlátozásokat.

Dél-Amerika számos népszerű úti célján, köztük Kolumbiában, Brazíliában, Chilében és Bolíviában azonban még mindig tesztelési és/vagy oltási követelmények vannak érvényben a belépéshez, és a járványügyi szabályozások se szűntek meg.

Kapcsolódó cikkek