„Szabad volt a belépés" a Szigetre Kijevben

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. augusztus 04. 17:37

2015. július 24-én a kijevi Kinopanorama moziban levetítették a Sziget fesztiválról szóló Free Entry című magyar művészfilmet. Az alkotás iránt élénken érdeklődtek a kijevi fiatalok, akik közül többen már jártak a Szigeten vagy éppen idén keresik fel.

A vetítés előtt Fehér Tibor, a kijevi magyar nagykövetség diplomatája, valamint Kabis Szvetlana, a Magyar Turizmus Zrt. kijevi képviseletvezetője köszöntötte a közönséget. A bemutató előtt a nézők Magyarország-térképet, országismertető prospektusokat kaphattak.

Az egészségturisztikai lehetőségek mellett a magyar fesztiválok és nagyrendezvények is piaci lehetőséget jelentenek Ukrajnában. A Sziget fesztivál népszerűsége az ukrán fiatalok körében évről évre nő, amihez a Sziget ukrajnai szervezőinek és a Magyar Turizmus Zrt. kijevi képviseletének közös munkája is hozzájárul. Az idén sajtóhírleveleken, közösségi médiában folytatott tevékenységen kívül a partnerek zenei versenyt is tartottak. A versenyzők - elsősorban a fiatal ukrán zenekarok – a Sziget szervezőiroda által biztosított fellépési lehetőségért küzdve mértek össze tudásukat. Az online szavazatok és a szakmai zsűri véleménye alapján kiválasztott nyertest, az Onuka nevű, folk-elektronikus zenét játszó népszerű zenekart a fesztiválra is elkísérik a rajongói.