Szabadon beutazhatnak a Seychelle-szigetekre az oltottak

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2021. január 20. 12:25

Tárt karokkal várja az igazoltan vírusmentes és védőoltással rendelkező turistákat az Indiai-óceánon fekvő szigetország.

A Seychelle-szigetek hatóságainak közlése szerint azon beutazók esetében, akik hiteles papírokkal tudják igazolni, hogy a Covid-19 elleni oltás mindkét adagját megkapták, illetve 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet is fel tudnak mutatni, állampolgárságuktól és érkezési országuktól függetlenül, szabadon és karanténkötelezettség nélkül beutazhatnak az országba – olvasható a Külügyminisztérium konzuli szolgálatának honlapján a január 18-i keltezésű bejegyzés.

A védőoltással rendelkező turistákat tárt karokkal várják Mahe szigetének álompartjain

Fotó: 123rf

A helyi sajtó beszámolói szerint az országban január 10-én kezdődött meg a lakosság tömeges beoltása a kínai Sinopharm vakcinájával. A tervek szerint a népesség 70%-át tervezik beoltani a nyájimmunitás elérése érdekében.

A szigetországban, ahol eddig összesen 300 koronavírusos esetet regisztráltak, akik közül 96 volt turista, 128 tengerész és csupán 67 helyi állampolgár, senki nem halt bele a fertőzés szövődményeibe.

Ennek ellenére szigorú szabályok vannak életben, az élelmiszerüzletek kivételével minden üzlet zárva tart, akárcsak a sportlétesítmények és a nem szálláshelyeken működő éttermek.

A turistaforgalom mostanáig is engedélyezett volt bizonyos országokból, de az érkezők az első 10 napban nem hagyhatták el a szálláshelyüket, és érkezéskor be kell mutatniuk egy 72 órásnál nem régebbi, negatív PCR-teszteredményt is. Ez a szabály továbbra is érvényben van mindazok esetében, akik nem kapták meg még mind a két adagot a koronavírus elleni védőoltásból.