Szabadtéri mozizás a Bazilikánál

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 08. 14:02

Az ország legnagyobb, 21 méter széles szabadtéri vásznán nézhetjük meg a frissen felújított magyar és külföldi filmklasszikusokat szeptember 4. és 11. között.

Szeptemberben harmadik alkalommal rendezi meg a Filmalap a Budapesti Klasszikus Film Maratont, a főváros nagyszabású nemzetközi filmfesztiválját, melynek fő témája idén a film és a zene. Nyolc nap alatt mintegy 100 film lesz műsoron több budapesti moziban, Egerben és Győrben. Idén hat ingyenes szabadtéri vetítés várja a filmrajongókat a Bazilika előtt.

A Szent István téren egyedülálló óriásvásznon, sztárvendégek és alkotók jelenlétében vetítenek frissen felújított magyar és külföldi filmklasszikusokat - számolt be a WeLoveBudapest.

Szeptemberben ingyen mozizhatunk a Bazilika előtt

Szeptember 4-én Andy Vajna előtt tisztelegve  a háromszoros Golden Globe-díjas Evita (1996) című nagyszabású zenés filmet láthatja a közönség. Szeptember 5-én Jankovics Marcell rendező jelenlétében vetítik a frissen felújított Fehérlófia című animációt.

A Budapesti Klasszikus Film Maraton díszvendége lesz a világhírű francia filmsztár, Pierre Richard.

Szeptember 6-án láthatja a közönség a Magas szőke férfi, felemás cipőben című, 1972-ben készült nagy sikerű francia vígjátékot Pierre Richard jelenlétében és bevezetőjével.

Szeptember 7-én a Queen – Hungarian Rhapsody: Live In Budapest 1986 című koncertfilm lesz műsoron. Szeptember 8-án vetítik a legendás magyar rockopera-film, az István, a király frissen felújított változatát.

A 3. Budapesti Klasszikus Film Maraton meghívására Budapestre érkezik Michael Nyman világhírű filmzeneszerző, aki többek között a három Oscar-díjjal kitüntetett Zongoralecke és a Peter Greenaway-filmek zenéjét is jegyzi. Dziga Vertov kísérletező vizuális szimfóniáját, az Ember a felvevőgéppel (1929) című némafilmet szeptember 9-én Michael Nyman jelenlétében és a filmhez komponált zenéjével vetítik le.