Szabihíd, négy hétvégén

Forrás: turizmus.com

 2017. június 12. 11:59

Idén is kiveszi éves megérdemelt nyári szabadságát a főváros kultikus hídja, a Szabadság híd. A hétköznapok fáradalmait minél nagyobb társaságban kívánja kipihenni.

A Fővárosi Önkormányzat támogatja azt a budapesti civil kezdeményezést, amely szerint a Szabadság híd idén is váljék hivatalos közterületből, valóban közös területté, vagyis legyen a híd mindenkié. Négy hétvégén a fővárosiak birtokba vehetik a hidat, ami így már nem csupán impozáns szerkezetével, de egyedi élményekkel és emlékekkel is összeköti majd a Duna két partját és az ott élőket.


Június és augusztus 2-2 hétvégéjén - június 17-18., június 24-25., augusztus 5-6., augusztus 12-13. - válik szabaddá a híd mindenki számára, és alakul át különleges élettérré.

A városvezetés partner minden olyan kezdeményezésben, amely élhetőbbé teszi Budapestet. Tavaly nagy sikere volt a budapestiek és a turisták körében a híd akkor kényszerű lezárásának, ezért is vizsgálta meg a gyalogosok előtt való megnyitás lehetőségét a város.

Idén minden szempontot igyekeztünk figyelembe venni a gyalogos híddá alakítás időpontjainkat meghatározásakor - mint a folyamatban lévő felújítások, más rendezvények miatti hídlezárások, a városi autósforgalom és a villamos közlekedés zavartalan biztosítása -, melynek végén összeállt a négy hétvége – nyilatkozta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes.

Budapest Főváros Önkormányzata támogatásában a BVA Nonprofit Kft. az idei híd megnyitás első két szombat délelőttjére külön programot is szervez, ezzel is ösztönözve a fővárosiakat, hogy a kijelölt napokon bátran vegyék birtokba a Szabihidat.

Június 17-én délelőtt budapesti általános és középiskolák állnak majd kötélnek, hogy a Budapest Kötélhúzó Bajnokságon mérjék össze erejüket. A diákokon kívül a szervezők egyéni résztvevők jelentkezését is várják. A nyertesek sportszerutalvány díjazásban részesülnek.


Június 24-én a budapesti Egyetemek Kötélhúzó Bajnokságát rendezik meg. Ezen a szombaton négy felsőoktatási intézmény hallgatói mérkőznek meg egymással. A Budapest Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Testnevelési Egyetem hallgatói küzdenek majd. Az első helyezett csapat tagjai egy erre az alkalomra készült kupát vehetnek át.

A további időszakokban a Város és Folyó Egyesület (Valyo) koordinálása alatt önszerveződő, közösségi térré alakul át a Szabadság híd.

További részletek: https://www.facebook.com/events/409708692744273