Szabolcs-Szatmár-Bereg megye jövője

Forrás: turizmus.com

 2016. február 09. 20:33

„Turisztikai jövőkép Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” címmel rendeztek konferenciát Nyíregyházán, melynek fő üzenete az volt, hogy összefogással, közösen megtervezett és kialakított attrakciók révén lehet felhívni a figyelmet a megye értékeire.

Ehhez, egyebek mellett a szektorban kibontakozó szemléletváltás és a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program célzott pályázatai nyújthatnak segítséget. A napokban megjelent, a turizmus élénkülését szolgáló pályázati lehetőségek révén öt nagyobb, komplex program indulhat el, amely az eddigi pontszerű fejlesztés helyett a hálózatos fejlesztési irányt választva segítheti a megye főbb néprajzi-földrajzi tájegységeinek turisztikai élénkülését. A következő uniós ciklusban nagyobb hangsúlyt kap az örökségvédelem, a természeti értékek bemutathatósága, a kerékpáros és vízi turizmus további fejlesztése.

Mindehhez az ország elismert szakemberi adtak elméleti és gyakorlati tudást a konferencián megjelent önkormányzati vezetőknek, turisztikai szervezeteknek, utazásszervezőknek, nemzeti parkok, natúr parkok képviselőinek és sok más szakmai és civil érdeklődőnek.

Az előadások anyagaiból konferenciakötet készült, mely INNEN tölthető le.