Szakmai eszmecserére hív Linz

Forrás: turizmus.com

 2019. június 17. 11:28

Vissza- és jövőbetekintő kulturális turizmus fórumot és kiállítást szerveznek Linzben, ahová a magyar turisztikai partnereket és érdeklődőket is várják.

Már tíz éve, hogy a felső-ausztriai Linz Európa Kulturális Fővárosa volt, amely cím katalizátorként hatott a város kulturális és turisztikai életének fejlődésére. A kerek évforduló alkalmából egy szakmai eszmecserére hívják a magyar turisztikai partnereket és érdeklődőket is, hogy egy rendhagyó ünnepség keretében egyrészről visszatekintsenek az azóta megtett útra és tanulságokra, másrészről pedig kitekintsenek a jövőbe –tájékoztatta lapunkat Kovács Balázs turisztikai szakértő.

Mivel Linz a pozitív változások és a jövő városaként aposztrofálja magát, az utóbbi időben a kreativitás és a kulturális turizmus területén számos nemzetközi díjat és elismerést tudhat magáénak, így a város inspiratív helyszín a jövőt formáló közös gondolkodásra.

Linz a pozitív változások és a jövő városaként aposztrofálja magát

Fotó: pixabay.com

A fórumon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrált vendégek térítés nélkül tekinthetik meg a frissen nyíló, az Európai Kulturális Fővárosa Projektet sok szempontból feldolgozó „10 éve Linz’09” kiállítást.

A szakmai nap keretében ugyancsak lehetőség van a Sinnersrausch kiállítás meglátogatására, amely az EKF projektből „nőtt ki”, s azóta minden évben megújuló tartalommal Európa egyik legsikeresebb, és legegyedibb helyszínű (háztetők feletti) kortárs képzőművészeti bemutatója. A részletes program EZEN linken elérhető, regisztrálni is itt kell.

Másnap délelőtt 9.30-tól, stílusosan az Arc Electronica Centerben, a jövő múzeumában, a kreativitás zászlóshajóban folytatódik az eszmecsere, amelyre a szervezők szintén térítés nélkül – de a regisztrációt követően – várják az érdeklődőket.

További információ Kovács Balázstól, a Linz Tourismus megbízott külképviselőjénél: kb@good-deal.at.

Mindkét szakmai rendezvényre és a kapcsolódó kiállításokra elsősorban önkormányzatok, TDM szervezetek, programgazdák, utazási irodák, oktatási intézmények, turisztikai szakmai szervezetek és a szaksajtó képviselőit, valamint a kulturális turizmus és a smart city tematika iránt érdeklődőket egyaránt várják.

Kapcsolódó cikkek

Kreatív Linz

2018. október 29.