Szakmai workshop a fertődi Esterházy-kastélyban

Forrás: turizmus.com

 2020. február 05. 14:41

Februárban több különleges programon is részt vehetnek az érdeklődők a fertődi Esterházy-kastélyban, az idegenvezetői világnapon szakmai workshopot rendeznek.

Február 8-án 14 és 17 óra között Maszkaság címmel farsangi vigasságot és családi délutánt tartanak az Esterházy-kastélyban. A tervezett program: álarcos kastélylátogatás, beöltözés barokk ruhába, táncmulatság, álarcok készítése, arcfestés, farsangi vigasság.

Február 14-én 10 órától Bálint-napot rendeznek a kastélyban. 10, 12, 14 és 15 órakor tematikus tárlatvezetések indulnak a kastély lenyűgöző barokk-rokokó termeibe, ahol ajándék fotózással várják a párokat. Ezen a napon külön térítésért exkluzív pezsgős kastélylátogatásra is várják a szerelmespárokat. A programokon való részvétel előzetes regisztrációhoz (info@eszterhaza.hu) kötött.

Február 21-én 9 órától az Idegenvezetők Világnapja alkalmából szakmai workshopra várják az idegenvezetőket. 9 és 10 óra között tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők a kastélymúzeumban, melynek keretében bemutatják az újonnan megnyitott hercegnéi előszoba chinoiserie díszítését és az ahhoz kapcsolódó kiállítást.

A közelmúltban átadott, kínaizáló falfestményei és berendezése miatt egyedülállónak számító hercegnéi lakosztály

Fotó: Eszterháza

Ezt követően 10 és 11 óra között múzeumpedagógia programok lesznek, ezeken a kínai teaszertartás keretében mutatják be a múzeumpedagógiai helyszíneket. Igény esetén 11 órától a Barokk színháztörténeti túra is megtekinthető.

A workshopon való részvétel idegenvezetőknek térítésmentes, regisztráció szükséges az info@eszterhaza.hu e-mail címen.