Szakrális-spirituális műhelytalálkozó Péliföldszentkereszten

Forrás: turizmus.com

 2022. március 29. 12:19

Zarándok Akadémia címmel első ízben rendeznek szakrális-spirituális turisztikai látogatómenedzsment műhelytalálkozót azok számára, akik látogatókat fogadnak, vagy kísérnek szent helyeken, lelki utakon. A rendezvény április 27—28-án, Péliföldszentkereszten tartják.

A jó gyakorlatokra és tapasztalatcserére épülő rendezvény mindazok részvételére számít, akik turisztikai és lelkiségi-egyházi szakmai szereplők, látogatóközpontok, kegyhelyek, kolostorok, turisztikailag frekventált templomok, szakrális épületek, zarándokfogadók, zarándokutak, szakrális-lelki ösvények, programok gazdái, vagy szervezői.

A személyközpontú és "lélektől lélekig" való bemutatásról tanácskoznak, azzal a küldetéssel, hogy mindenki számára érthetően és vonzóan tudják közvetíteni kincseiket, függetlenül a betérő látogatók vallási meggyőződésétől, lelkiségi vagy hitbeli előrehaladásától - írták a szervezők.

zarandok_123rf

A kétnapos rendezvény izgalmas programokkal, tartalmas beszélgetésekkel várja a résztvevőket, amelyeknek gondolati gerincét a Jelenség, a Személy, a Hely, az Út, a Találkozás, a Szolgálat és a Jövő témái adják

Fotó: 123rf.com

Az esemény fővédnöke Hortobágyi Cirill Pannonhalmi Főapát, házigazdája Derosi Raja, a Szalézi Rend tartományi vikáriusa, kegyhelyigazgató. A moderátor Novák András, előadói és panelbeszélgetés résztvevői pedig neves hazai és nemzetközi szakemberek, többek között a Pietre Vive - Élő Kövek, az MTÜ, az Ars Sacra Fesztivál, az InnoTime, a Pilgern im Norden, az AÖFK, a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Magyar Pálos Rend, a Pécsi Egyházmegye, az Esztergomi Bazilika, a Don Bosco Szalézi Társasága szervezetektől érkeznek.

A kétnapos rendezvény természetesen szálláslehetőséget is kínál, ellátással, izgalmas programokkal, tartalmas beszélgetésekkel, amelyeknek gondolati gerincét a Jelenség, a Személy, a Hely, az Út, a Találkozás, a Szolgálat és a Jövő témái adják.

A Viator Természetjáró és Kulturális Egyesület, a Péliföldszentkereszti Szalézi Rendház, a Gerecse Natúrpark Látogatóközpont és a Hungary NEXT ország-márka-műhelyszervezésében megvalósuló szakmai fórum létrejöttét a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, valamint a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája támogatja.

A Zarándok Akadémia részletes programját a www.zarandokakademia.hu oldalon találhatjuk. Érdemes korán regisztrálni, jelentkezni, hiszen április 10-éig early bird kedvezményt is kaphatunk.