Szállodával bővítve nyitnák újra az aquaparkot Orfűn

Forrás: turizmus.com

 2022. március 30. 13:46

Nemrég bemutatták annak a fejlesztésnek a koncepcióját, amely 17 milliárdos beruházás keretében varázsolná újjá az orfűi aquaparkot úgy, hogy a létesítmény wellness-centrummal, szállodával, apartmanokkal is kiegészülne.

"A pandémia és tulajdonosváltás miatt zárva tartó aquaparkkal kapcsolatban voltak találgatások a szándékokat illetően, de nagy örömünkre a fejlesztés mellett döntöttek a tulajdonosok, akik 17 milliárdos fejlesztést terveznek. A projekt Pécsnek és a térségnek is növelné a turisztikai vonzerejét" – mondta Hoppál Péter parlamenti képviselő a fejlesztési tervet ismertető sajtótájékoztatón.

Mikes Éva, a Dél-dunántúli Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa szerint a Magyar Turisztikai Ügynökség is ismeri a tervet – közölte a BAMA

A magánbefektető Victoria Ingatlanhasznosító Kft. és a Carion Holding Zrt. konzorcium képviseletében Szani János, a Carion vezérigazgatója arról szólt, hogy az orfűi létesítményt egy befektetési csomag részeként vásárolták meg, csak később tudatosult bennük, hogy milyen adottságokkal, lehetőségekkel bír a terület. Hangsúlyozta, hogy "sokkal több van területben, mint csupán egy csúszdapark. A belföldi turizmusra alapozva nem álomszerű az, hogy egy 110 szobás szállodával, valamint a hozzá kapcsolódó létesítményekkel számolunk."

orfu_aqua

Egy 17 milliárdos beruházás keretében fejlesztenék az orfűi aquaparkot

Fotó: Orfű Aquapark

Barna Béla, a projekt vezetője a részletekről szólva elmondta, az elképzelések szerint az aquaparkot úgy alakítanák ki, hogy sokkal hangsúlyosabbá tennék a Pécsi-tóval való kapcsolatot. 
A tervek szerint apartmanházakat is építenének, valamint wellnesscentrumot, a hotelt pedig félig a földbe süllyesztenék, és növényekkel takart teraszok rejtenék el. A tó körüli sétány látványelemekkel, parkokkal, ligetekkel gazdagodna.
Az elképzelések még nem teljesen kiforrottak, a különböző lehetőségeket is elemzik az előzetes megvalósíthatósági tanulmányban. Várhatóan azt is megvizsgálják, hogy lehetséges-e a termálvizet felhasználni, hiszen ez fenntarthatósági szempontból fontos lehet.

orfu_aqua

Apartmanházakat, wellnesscentrumot is építenének, a tervbe vett hotelt pedig félig a földbe süllyesztenék

Fotó: bama.hu

Orfű polgármestere, Füziné Kajdy Zita megemlítette, hogy negyven éve nyitott a strand a településen, de most olyan lehetőség előtt állnak, ami a minőségi turizmus irányába vihet el.