Szalmakalap és Gasztroangyal

Forrás: MTÜ

 2016. június 11. 20:20

Június 7-én, sajtótájékoztatón mutatta be a Magyar Turisztikai Ügynökség Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága a június 18-i Szalmakalap Fesztivált. Ugyanebben az időben az ország legnépszerűbb gasztronómiai műsora, a Gasztroangyal forgatását is megszervezték.

Erdőkóstolás

Borbás Marcsi és stábja ezúttal „Erdőkóstolóra” érkezett a régióba, ahol Cserkúton (az EDEN nyertes BioBia Portán és Szakács Éva falusi vendéglátónál), Szabolcsfalun (Dénes Andrea botanikusnál), valamint Bükkösdön (az Ökobükkösd tematikus parkban) forgattak. Az elkészült ételek alapanyagai a Mecsekben, a természetben gyűjthető termések, pl. gyékénylevél, komlóhajtás, medvetalp, vargánya és rókagomba, podagra fű, bodza, szederlevél, szamóca, menta voltak.

 

Helyitermék-kóstoló szalmakalapban

A június 18-i Szalmakalap Fesztivál (Almáskeresztúron), a régió helyitermék-kóstoló fesztiválja. A pécsi Balkán Bisztróban megjelent TV-stábok, nyomtatott és online média képviselők ízelítőt kaptak helyi alapanyagokból (almáskeresztúri kecskesajtból, mozsgói mangalica baconből és cserdi paradicsomból) készült grillételekből. Idén a fesztiválra 20 helyi termelő résztvevőt akvirált az RMI, és társszervezésében a fesztiválra Bükkösdről, Gyűrűfűn át lovas-, és Szigetvárról kerékpáros túra is indul, melyekhez bárki csatlakozhat. A tavalyi rendezvényen több mint száz vendég vett részt.