Ünnepi fogadtatásban részesültek a határait újra megnyitó Szamoa első vendégei

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 09. 14:20

A koronavírus-járvány terjedése miatt Szamoa szigetei is hosszú időre bezártak a nemzetközi utazók előtt. Most azonban Szamoa is újranyitotta határait és reptéri ünnepséggel fogadta az Amerikai Szamoáról, a Fidzsi-szigetekről, Ausztráliából és Új-Zélandról érkező első vendégeit.

Az első nemzetközi utasokat már a Faleolo repülőtéren ünnepségekkel fogadták, melyeken többek között részt vett a turisztikai miniszter, Toeolesulusulu Cedric Schuster is, illetve a Szamoai Turisztikai Hatóság újonnan kinevezett vezérigazgatója, Pativaine Petaia-Tevita is.

A Sydney/Brisbane felől érkező járat utasait Miss Szamoa és a szamoai turisztikai csapat hagyományos viseletben fogadta és virágnyakláncot ajánlottak nekik, az ünnepség pedig a Return to Paradise Resort vonós gitárzenekarával, valamint a Samoa Airport Authority és a Tasi and Alii's kulturális előadásával folytatódott az érkezési csarnokban.

szamoa_nyitas

A reptéren a turisztikai miniszter, a turisztikai hivatal munkatársai és az ausztrál főbiztos fogadja az első nemzetközi látogatókat

Fotó: Samoa Tourism Authority

A koronavírus-járvány előtt, 2019-ben Szamoa 181 000 nemzetközi látogatót fogadott, akik összesen 528 millió szamoai talát (195 millió dollárt) költöttek el a szigeten. Az újranyitásra való felkészülés során egy sor fejlesztést és új eljárást vezettek be annak érdekében, hogy Szamoa készen álljon a nemzetközi utazók fogadására. Igyekeztek minél magasabb oltottságot elérni, így a lakosság 93 százaléka teljesen be van oltva. Emellett a helyi alkalmazottak képzése és továbbképzése is fontos szerepet töltött be a felkészülésben.

szamoa_nyitas

A fogadócsarnokban kulturális előadások várták az első utasokat

Fotó: Samoa Tourism Authority

A két nagyobb és 8 kisebb szigetet magába foglaló Szamoa legismertebb attrakciói és természeti kincsei, köztük a híres To Sua óceáni árok, a Piula barlangmedence, az Afu Aau vízesés, a Lalomanu strand és a szamoai kulturális falu mind készen állnak arra, hogy az elkövetkező hónapokban ismét fogadják az utazókat.

(Borítókép: 123rf.com)