Száncsengő Expressz indul a Zemplénben

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2018. november 28. 11:09

A tavalyi sikerek után idén is Száncsengő expressz közlekedik a Zemplén szívében futó Pálházi Állami Erdei Vasúton.

December 6. és 9. között naponta két alkalommal indulnak a Mikulás ünnepére feldíszített szerelvények Pálházáról Kőkapura. Ezúttal is az Északerdő Zrt. a pálházi városi önkormányzattal közösen működteti járatait a vonalon. A gyerekek a kisvasúti utazás során találkozhatnak a Mikulással, aki ajándékkal lepi meg őket. A vonatok a Pálházához közeli Kőkapura szállítják az érdeklődőket és a szervezők a rendezvény keretében gyerekműsorral is készülnek.

A zempléni hegyek között működő közkedvelt erdei kisvasút egyike a legrégebbinek Magyarországon, melynek a vonalát egyre szűkülő völgyben alakították ki. A hamarosan induló expressz az úgynevezett Kőkapuig viszi az érdeklődő családokat, a gyerekeket és a vendégeket. Ennek az útnak az a különlegessége, hogy a szerelvények a sziklájába vájt alagúton jutnak el a megállóhelyig, ami élményt nyújt a látogatóknak.

A Mikulás idén is ajándékokkal várja a gyerekeket a Száncsengő Expresszen

Fotó: Mentusz Károly

Ez a vidék egyébként a Károlyiak korában, majd a később is felkapott vadászhely volt. Napjainkban viszont nemcsak a puskásoknak. hanem azoknak a látogatóknak is kedvelt kirándulóhelye, akik a csendet, a békés természetet, a hangulatos erdei sétákat szeretik. Az idei programon azok vehetnek részt, akik előzetesen regisztrálnak. Jelentkezni pedig december 3-ig a Pálháza Város Önkormányzatánál a rozsas11@t-online.hu e-mail címen lehet.