Szardínia mindössze kétórányira

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2019. december 11. 11:38

A Rynair heti két közvetlen Budapest–Cagliari járatával a magyar turisták az idei évtől könnyebben eljuthatnak Olaszország még felfedezésre váró szigetére.

Szardíniáról főként smaragdszínű öblei és hosszan elnyúló, homokos tengerpartja, békés öblei jutnak eszünkbe, ám ez a mediterrán sziget ennél jóval többet tartogat – hangzott el a Regione Sardegna Assessorato al Turismo és a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara szervezésében rendezett december 10-ei üzleti reggelin a New York Palace-ban.

Szardíniai pillanatkép

Fotó: Turizmus.com / Szerdahelyi Krisztina

Szardínia nemcsak a magyar turisták körében, de világszerte sem olyan ismert, mint azt megérdemelné. Ez a még jórészt érintetlen sziget egyre fejlődő turisztikai infrastruktúrájának köszönhetően világszínvonalú desztinációvá válhat, és komoly növekedés elé néz.

Tengerpartját sokan a Karib-térségéhez hasonlítják, miközben a belső területeken a sok ezer éves nuraghe-kultúrát, a ma is élő, gazdag néphagyományt, a tradicionális folklórt és a sajátos, a helyi kultúrkincseket őrző enogasztronómiát is érdemes megismerni.

Ahhoz, hogy Szardínia mint turisztikai termék versenyképes legyen, új eszközökre, megújult, élménycentrikus kínálatra van szükség, hangzott el. A gyönyörű tengerpart és a tavasztól késő őszig kellemes időjárás ma már nem elégséges vonzerő. A sziget egészén sok-sok apró turisztikai célállomást kell kialakítani, és Szardíniát egész éven át vonzóvá tenni.

Tavasszal az úgynevezett „lassú turizmus" révén a sziget erdős belső tájai kínálhatnak élményeket főként a kerékpárosoknak és a gyalogtúrázóknak; a májustól októberig tartó nyári szezon a strandolóké; az ősz ideális az ókori és középkori építészeti örökség, illetve a szürettel kezdődően a helyi gasztronómiai kincsek felfedezésére; a tél pedig a karneválokkal, vallási ünnepekkel a gazdag szárd folklór megismerésének ideje lehet.

A 2019 tavaszán indult Budapest–Cagliari közvetlen repülőjáratnak köszönhetően a magyar turisták bő két óra repüléssel elérhetik el a Földközi-tenger második legnagyobb szigetét.

Az idei járatindítás után a szakemberek 2020-ra 12%-os utasszám-növekedést várnak a Budapest–Cagliari útvonalon.

Kapcsolódó cikkek