Szarvasbőgés-hallgató vonatozás a pálházi és a lillafüredi kisvasúton

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 17. 08:06

Az Északerdő Zrt. a gímszarvasok nászának idején, ezen a hétvégén megrendezi a Pálházi Állami Erdei Vasúton a népszerű Szarvasbőgés-hallgató vonatozást, egy héttel később pedig a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton indul a Vadászkürt Expressz.

Szeptember 18-án és 19-én, vagyis pénteken és szombaton különféle programok várják az érdeklődőket a Szarvasbőgés-hallgató vonatozás keretében. Lesz trófeabemutató, láthatnak vérebeket és terítéket, valamint vadételek is kóstolhatnak a kisvasúton utazók. A különvonat mindkét nap 17.30-kor indul Pálházáról, és a rendezvény várhatóan 22 óráig tart.

Pénteken és szombaton is indul különvonat a Pálházi Állami Erdei Vasúton

Fotó: Északerdő Zrt.

Egy héttel később, a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton indul különvonat: a Vadászkürt Expressz elnevezésű program úti célja ezúttal Garadna lesz. A különvonatok szeptember 26-án, szombaton 13.30-kor és 15.40-kor indulnak Miskolc-Dorottya utcáról. Szarvasbőgés-hallgatás, kilátópont-túra és számos vadgazdálkodáshoz kapcsolódó érdekesség várja a résztvevőket, akik vadételt is kóstolhatnak.

Mindkét rendezvényen a részvétel – tekintettel a járványügyi előírásokra – csak korlátozott számban lehetséges, az utasoknak kötelező a száj és az orr eltakarása.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amit a kisvasut@eszakerdo.hu e mail címen lehet megtenni a kívánt programnap, illetve az utasok számának megadásával.