Szarvasbőgés miatt korlátozzák az erdőlátogatást a Mecsekben

Forrás: MTI

 2019. szeptember 02. 12:39

Szeptember 1-jétől egy hónapig, a szarvasbőgés ideje alatt korlátozza az erdőterületek látogatását a Mecsekben és a Zselicben a területeket kezelő Mecsekerdő Zrt.

A Mecsekerdő tájékoztatása szerint a Szigetvári Erdészet sasréti, a Sásdi Erdészet kisvaszari, az Árpádtetői Erdészet hetvehelyi, a Pécsváradi Erdészet kárászi és mészkemencei, továbbá a Sellyei Erdészet szentegáti vadászterületén lépett életbe szeptember 1-jén a korlátozás.

Azt kérik a látogatóktól, hogy az erdőterület és a vadállomány nyugalmának biztosítására csak reggel 8 óra és délután 16 óra között tartózkodjanak a megjelölt erdőrészeken.

A korlátozás főként a vad élőhelyéül szolgáló erdőterületeket érinti, nem vonatkozik lakott területekre, kerékpárutakra, parkokra, frekventált kirándulóhelyekre, kiépített turisztikai központokra és környékükre.

A korlátozás főként a vad élőhelyéül szolgáló erdőterületeket érinti

Fotó: pixabay.com

Szeptemberben a napnyugtától napkeltéig tartó időszakban a Mecsekerdő Zrt. csak a vezetett kirándulásokon való részvételt javasolja. Felhívták a figyelmet a társaság két éjszakai túrájára, ahol esélyük lehet a résztevőknek megtapasztalni a gímszarvasok nászát kísérő különleges hangulatot.

A gemenci szarvasbőgés-túrákról itt írtunk.

Kapcsolódó cikkek

Szarvasbőgéstúrák Gemencen

2019. augusztus 23.