Szarvasgomba ünnep Avignonban

Forrás: turizmus.com

 2017. december 27. 15:01

Bár a január holtszezon a gasztronómiai fesztiválok terén, Avignonban biztosan sokan látogatnak el a szarvasgomba ünnepre.

Hogy miért pont január 28-át szemelték ki a szervezők, azt nem tudni, de a programok jó része a fedett vásárcsarnokban zajlik, így bizonyára ezen a napon is sokan lesznek kíváncsiak a fekete gyöngyszemre, ahogyan a rendezők nevezik ezt a méregdrága ínyencséget.

Már hónapok óta készülnek a Franciaország minden részéből érkező, no meg a helyi séfek, hogy idén is újdonságokkal rukkoljanak ki. Ezen a napon nemcsak a Michelin-csillagos éttermek, de mindegyik helyi vendéglátó hely speciális menüvel várja a vendégeket, azaz olyan fogásokkal, amelyek mindegyike tartalmaz majd egy leheletnyi szarvasgombát.

Az avignoni vásárcsarnok portékái

Fotó: turizmus.com

A fesztivál idei tiszteletbeli elnöke Christian Etienne. A fedett vásárcsarnok melletti szabadtéri standokon is lehet kóstolni és vásárolni különféle helyi kézműves élelmiszereket, és természetesen szarvasgombát is, mindenféle feldolgozásban. Nem hiányoznak majd azok a borok és pezsgők sem, amelyek a sommelier-k szerint a legjobban illenek a szarvasgombás finomságokhoz.

A www.avignon-leshalles.com weboldalon a rendezvény egyéb eseményeiről is értesülhetünk.