Szaúd-Arábia új kampányában megint Lionel Messi a főszereplő – videó

Forrás: turizmus.com

 2024. január 31. 14:21

A Szaúdi Turisztikai Hivatal (Visit Saudi) elindította legújabb nemzetközi marketingkampányát, melyben ismét a labdarúgó legenda, Lionel Messi került főszerepbe, aki egyben a Visit Saudi márkanagykövete is.

A kampány a kiemelt piacokon, Európában, Indiában és Kínában fut. A "Go Beyond What You Think" – "Múld felül a képzeleted" kampány azokra az alapvető tévhitekre épít, melyek napjainkban is jellemzőek Szaúd-Arábiára, és arra buzdítja az utazókat, hogy személyesen is tapasztalják meg a hihetetlen és vibráló kulturális változásokat, melyek jelenleg Szaúd-Arábiában zajlanak.

Lionel Messi az egyik legnépszerűbb nemzetközi sztár, aki maga is gyakori vendég Szaúd-Arábiában, legutóbb feleségével, Antonellával és két gyermekével pihent az országban.

Lionel Messi gyakran utazik családjával Szaúd-Arábiába

Fotó: Visit Saudi

 

A kampányvideó bemutatja - az alkoholfogyasztási szokásokon éppen most enyhítő és a 2030-as expóra készülő - Szaúd-Arábia változatos úti céljait és időjárását – a Vörös-tenger kristálytiszta partjaitól, Aszír zöldellő hegységén, Tabuk hófödte csúcsain és Dzsidda tengerparti városán át egészen a nyüzsgő fővárosig, Rijádig. A videó bemutatja a kiemelt szórakoztató programlehetőségeket, mint a Diriyah E-Prix (Formula E), a Riyadh Season témaparkjai, AlUla hőlégballonos programjai és az MDL Beast zenei fesztivál.

Kiemeli a szaúdiak nyitott és vendégszerető kultúráját, illetve a fiatal szaúdi nők tehetségét, hiszen többen is úttörőnek számítanak a saját szakterületükön, illetve vezető szerepet vállalnak a Szaúd-Arábiában zajló kulturális változásokban – ennek példája Szaúd-Arábia női nemzeti labdarúgócsapata, a motorsport kiválósága, Dania Akeel, DJ Cosmicat, és Rayyanah Barnawi, az első szaúdi nő, aki feljutott az űrbe.

A kampány épp Messi nagy szaúdi „visszatérése" előtt kezdődött, hiszen jelenlegi klubja, az Inter Miami színeiben két meccsen is játszik Szaúd-Arábiában: az Al Nassr ellen február 1-jén lép pályára, míg az Al Hilal ellen január 29-én játszott.