Szavazzon, hogy ismét magyar fesztivál legyen Európa legjobbja!

Forrás: turizmus.com

 2022. november 14. 12:25

Idén ismét díjazzák – több kategóriában – Európa legjobb fesztiváljait. A European Festival Awardsra nevezett rendezvények közül az elismert fesztiválszervezőkből és szakértőkből álló zsűri mostanra választotta ki a „shortlist”-es fesztiválokat, köztük több magyart is.

A legnagyobb presztízsű „Best Major Festival" kategóriában ismét a befutók listájára került a Sziget, de a legjobb zenei felhozatal („Best Line-up") versenyben is ott van, ahogy a Balaton Sound és a Telekom VOLT Fesztivál a „Legjobb Közepes Méretű" listán szerepel. Mostantól indul a közönségszavazás, ezen az oldalon szavazhatunk, hogy ismét egy magyar fesztivál legyen Európa legjobbja.

A világjárvány miatti kényszerű szünet után a kontinens legnagyobb fesztivál-megmérettetése, a European Festival Awards a 2022-es szezonban újra visszatért. „És van mit ünnepelni. Új és régi fesztiválok, látványos programkínálat, felejthetetlen élmények, kiemelkedő események és innovációk, valamint a zene újbóli élő színpadon való megjelenésének öröme" – írják a díjátadó szervezői.

A Sziget már kétszer lett Európa legjobb nagyfesztiválja, most ismét döntős

Fotó: Sziget

A nagy presztízsű európai fesztiváldíjat 2010-ben alapította Yourope európai fesztiválszövetség és a Virtual Festivals Europe fesztiválhonlap. A díj eddigi történetében a magyar fesztiválok példátlan sikereket arattak. 2011-ben a Sziget hozta el a "Legjobb Nagyfesztivál"-nak járó fődíjat, majd 2014-ben ismét átvehették a szervezők ezt a díjat. Ezen kívül a European Festival Awards megmérettetésén a Sziget két alkalommal kapta meg a „Best Line-up" díjat. Nem volt olyan év a díj történetében, hogy a Sziget ne jutott volna a legjobb nagyfesztiválok közé, illetve több évben, több kategóriában is az élbolyban végzett.

A Sziget Szervezőiroda más rendezvényei korábban több alkalommal sikerrel szerepeltek a versengésben: a Sound és a VOLT a „Közepes Méretű Fesztiválok" közt bizonyult már a legjobbnak, a B my Lake pedig a „Legjobb Új Fesztivál" díjat kapta annak idején.