Százezerszer Mencshely és Balatonakali

Forrás: turizmus.com

 2019. július 27. 11:38

Egy vadonaúj dal videoklipjében tűnnek fel Mencshely és Balatonakali turisztikai látványosságai.

Nem mindennapi módját választotta a Balaton-felvidék egyik gyönyszeme, Mencshely település, illetve a tőle csak néhány kilométerre lévő kedvelt nyaralóhely, Balatonakali látványosságainak népszerűsítésére. Egy slágergyanús videoklipben, Kecsap Százezerszer című dalában tűnnek fel a települések látnivalói. A dalban nem más gitározik, mint az Edda gitárosa: Alapi István.

A Balaton- Felvidéki Nemzeti Park területén fekvő közel 300 lelket számláló Mencshely nevezetessége a Halom-hegy, mely évszázadok óta szőlőtermesztéséről híres, több borászat is működik a hegy oldalában. A kirándulók Mencshelyet az év minden szakában elsősorban a 399 méter magas Halom-hegyre épült Kossuth-kilátó miatt keresik fel. A kilátó tetejéről pazar és egyedülálló panoráma nyílik a Balatonra, a Nivegy-völgyre, a Badacsonyra, az ajkai tv-toronyra.

Pillanatkép a klipből, a Kossuth-kilátó

Drónfelvétel: Koncz György

Nemrégiben ünnepelte a falu a helyi csipke 80 éves történetét. A mencshelyi csipke Veszprém megyében egyedülállóként fennmaradt, élő hagyomány, amelyet Balogh Ernőné Bertalan Katalin csipkekészítő népi iparművész szakmai irányítása mellett többen is ápolnak a településen.

A település igyekszik látványosságait, helyi értékeit minél szélesebb körben megismertetni, így született meg egy véletlen találkozás nyomán ez a videóklip.

A dalt az elmúlt hétvégén forgatta a stáb Mencshelyen, a Halom-hegyen a kilátóban, a Vulkán tanösvényen, de feltűnik a klipben a mencshelyi csipke, a bor és természetesen a csodálatos panoráma, majd a másik főszereplő település, Balatonakali nevezetességei: az új főtér, a strand, a csúszda és a strandsétány.

A videoklip az alábbi linkre kattintva érhető el: