Százhúsz program a Budapesti Nyári Fesztiválon

Forrás: turizmus.com

 2019. május 13. 18:16

Színes kínálattal, nagyszabású produkciókkal, világsztárokkal várja a közönséget a Budapesti Nyári Fesztivál június 1. és szeptember 7. között.

Bán Teodóra, a fesztivált szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a fesztivál budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: 14 különleges bemutató lesz a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Összesen mintegy 120 ezer nézőt várnak, többet mint az előző évben. Gazdag repertoárral készülnek, minden korosztály számára kínálnak programokat, és a műfajok széles skáláját fedik le.

A margitszigeti színpadra három nagy nemzetközi társulat érkezik,  8 nemzetközi sztárvendéget várnak, és két nagy operabemutatót is tartanak. Öt koncertpremier lesz, három, a Margitszigeten először látható táncelőadást mutatnak be, és Tolcsvay László Új magyar rapszódia című művének ősbemutatóját is fesztiválon tartják. Harminchat gyermekelőadás, köztük 25 ingyenes program várja a látogatókat.

Hangulatkép a Margitszigeti Szabadtéri Színpadról 2018-ból

Fotó: szabadter.hu

A városmajori színpadon 82 programmal, színházi előadásokkal, koncertekkel, matiné-előadásokkal várják a nézőket. Saját bemutató lesz Fejes Endre drámája, a Jó estét nyár, jó estét szerelem Hídvégi Nóra rendezésében. A Városmajori Színházi Szemlén nyolc produkció, győri, miskolci, szombathelyi, székesfehérvári, szegedi, szabadkai, tatabányai és kecskeméti előadás is látható lesz.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes kiemelte: a nyári fesztivál azért fontos számukra, mert hídként működik a kőszínházi évadok között, nem marad a közönség értékes kulturális tartalom nélkül Budapesten a nyári időszakban sem. A két szabadtéri játszóhely mellett további helyszínek a Víztorony, a kolostorromok és az interaktív meseszínpad is kínál kulturális élményeket. A fesztivál programjában klasszikusok és modern darabok is szerepelnek, opera, musical és zenés színházi produkciók, tánc- és show-műsorok, könnyűzenei csemegék is várják a közönséget.