Százötven német szakmai partner ismerkedett Magyarország kínálatával

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. november 03. 16:18

A nagy német utazásszervezők közül a DER Touristik rendelkezik a legnagyobb magyarországi kínálattal, kiemelt márkái között található az ADAC Reisen is. 150 viszonteladója a közelmúltban nagyszabású rendezvényen ismerhette meg az utazásszervező 2017-es árualapját.

Köztük a Magyar Turisztikai Ügynökség külképviselőjének előadásából hazánk legújabb turisztikai fejlesztéseit is megismerhették.

Az MTÜ németországi képviselete évek óta kiemelt figyelmet fordít a DER Touristikkal történő együttműködésre. A cégcsoporthoz tartozó ADAC Reisen a német autóklub, a müncheni központú ADAC közel 19 millió tagjának biztosít az utazási irodai háttértámogatást. Utazóközönségük a Magyarországhoz való közelség révén egyik kiemelt célcsoportunknak számít, az ADAC Reisennel közös akciók ezért fontos szerepet játszanak a német beutazóforgalom élénkítésében.

Mivel az előző évek foglalásösztönző online akciói elsősorban a nagyközönséget célozták, az MTÜ német képviselete idén a cégcsoport termékeit értékesítő utazási irodai partnerekre fókuszált. Az is fontos cél volt, hogy a hazánkban már megfordult idősebb szakemberek mellett az utazási irodákban dolgozó fiatalabb generáció tagjai is széleskörű ismereteket szerezzenek hazánk megújuló turisztikai kínálatáról, hogy így a fiataloknak szóló újdonságokat is hitelesen tudják közvetíteni korosztályuk tagjainak. Ez amiatt is fontos, mert a német beutazóforgalom mérséklődésében a tradicionális német vendégkör kiöregedése is szerepet játszik.

A német értékesítő szakemberek az október végi négynapos rendezvény során 5 workshopon és 15 kerekasztal megbeszélésen vettek részt. Köztük egy Magyarország prezentáción, amely során Gyuricza Bernadett külképviselő tartott nagy érdeklődéssel kísért előadást hazánk kínálatáról és legújabb turisztikai fejlesztéseiről.