Százötvenezren a Kultúrházak éjjel-nappal programjain

Forrás: turizmus.com

 2017. március 01. 14:43

Hatszáznyolcvan helyszínen több, mint százötvenezren voltak kíváncsiak a tizenegyedik Kultúrházak éjjel-nappal országos eseménysorozatra február 10. és 12. között. Emellett tovább növekedett a résztvevő intézmények és a programok száma is.

Ezekről, valamint a rendezvénysorozat egyéb eredményeiről sajtótájékoztató keretében számolt be Závogyán Magdolna, az EMMI kultúráért felelős helyettes államtitkára, továbbá Bordás István, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke, illetve Novák Péter, az esemény fővédnöke. A sajtótájékoztató lezárásaként átadták az idei pályázatok győzteseinek díjait is.

Idén tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozatot, amely az eddigi hagyományoknak megfelelően most is a farsangi időszakhoz kapcsolódott. A közművelődési intézmények egy egész hétvégén keresztül várták a legkülönfélébb programokkal az érdeklődőket. A programsorozat idei témáját a Mindennapi hagyományaink szlogen foglalta össze. A témaválasztás szerencsésnek bizonyult,  mivel a néphagyományok megőrzése az intézményhálózat egyik legjelentősebb és legtöbb aktív résztvevőt bevonzó  tevékenysége, így sokkal többeket tudott megszólítani a kezdeményezés.

Az idei rendezvény lebonyolításában 4000 közművelődési szakember vett részt. A kezdeményezés igen népszerű volt, legfőképpen a kistelepüléseken élők körében, akik egymás programjaival megismerkedve tanulhattak a többiektől, illetve erre a pár napra egy különleges összefogás részesei lehettek — mondta el Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár. Hozzátette: a  statisztikákból látható, hogy idén leginkább a felnőtt korosztály tagjai látogatták a rendezvényt, ugyanakkor évről évre egyre több család vesz részt közösen a programokon.

Mintegy hétszáz volt a partnerként közreműködő civil szervezetek száma, és több mint 1400 helyi közösség kapcsolódott be aktívan a programokba.