Bő programmal vár a Bőköz Fesztivál az Ormánságban

Forrás: MTI/turizmus.com

 2017. augusztus 21. 16:26

A Márta István nevével fémjelzett II. Bőköz Fesztivált augusztus 25–27. között rendezik meg. Az ormánsági fesztivál a közösségépítést, a kulturális- és ökoturizmus fejlesztését tűzte ki célul maga elé az ország gazdaságilag egyik legszegényebb, de értékeiben egyik leggazdagabb tájegységében.

A fesztiválnak alapvetően a Baranya megyei Kémes, Szaporca és Tésenfa települések adnak otthont, de három kistelepülésen – Kóróson, Drávacsepelyen és Drávacsehiben – is lesz egy-egy komolyzenei koncert – mondta el Márta István fesztiváligazgató az M1 csatornának. A szervezők különleges helyszíneken, köztük a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpontban is várják a fesztiválra kilátogatókat.

Az idei díszvendég az Ormánság szülötte, a decemberben 70. életévébe lépő Szatyor Győző szobrászművész, akinek három kiállítása is nyílik a fesztiválon.

János vitéz a Nemzeti Színház előadásában

Fotó: Bőköz Fesztivál

A rendezvényeken fellép többek között Varnus Xavér, a Boban Markovic Orkestar, a Besh o'droM, Szirtes Edina Mókus, a Kaláka, a Hagyományok Háza, Pápai Joci zenekarával és Szőke András.. Fiatal jazz-zenészek jazzszekérrel várják a közönséget, a fővárosi Nemzeti Színház ifjú művészei – Vidnyánszky Attila rendezésében – a szaporcai Hétöles tónál adják elő a János vitézt, Érdi Tamás zongoraművész pedig ugyanitt éjszakai, "csillagos ég" koncertet ad.

Kiállítással és folyamatos vetítéssel jelentkezik Szaporcán a Cseh Tamás Archívum, a gyerekek szórakoztatásáról bábszínház, játszóudvar gondoskodik. Emellett lesznek szakvezetéses túrák,Roma Ucca, kézműves vásár, öko- és gasztrokert.

Márta István elmondta: Bőköz egy nagyon szegény, de hagyományaiban nagyon gazdag vidék, ezt szeretnék a fesztivállal megőrizni és továbbadni, amely összesen 110 programmal várja a látogatókat.