Szeged – Smart City

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 19. 13:27

Szeged város „Smart City” koncepciójának első lépéseként idén a város emblematikus fesztiválján, a SZIN-en bevezetik a készpénzmentes fizetési lehetőséget számos, a nemzetközi piacon is úttörő jellegű új szolgáltatással.

A „készpénzmentes város” project keretében pedig a város egyik iskolájában elindul – egyelőre tesztüzemben – az étkezés online megrendelésének és bankkártyás befizetésének lehetősége.

A SZIN készpénzmentes fizetési szolgáltatását idén a Festipay biztosítja. A fesztiválozók számos új szolgáltatással találkozhatnak majd Szegeden. Az innovatív fejlesztések között több a nemzetközi piacon is úttörő jellegű, ilyen pl., hogy a Festipay mobil alkalmazás már nem csupán segíti majd annak követését, hogy hol és mennyiért fogyasztottunk, vagy hogy áll az aktuális egyenlegünk, hanem további kényelmi szolgáltatást biztosítva – az alkalmazásban regisztrált bankkártyánkkal – kényelmesen, sorban állás nélkül tölthetjük fel a fesztiválkártyánkat. A fesztiválozók igényeihez igazodva, valamint a gyors és zökkenőmentes készpénzmentes szolgáltatás biztosítása érdekében a Festipay egy újdonsággal jelent meg a hazai piacon: a Festipay Prepaid kártya, minden MasterCard elfogadóhelyen és online vásárlások során is használható, sőt fesztivál környezetben egyszerű, biztonságos és gyors fizetést tesz lehetővé.

A készpénzmentes szolgáltatás előnyös a fesztiválozóknak, mert egyszerű és gyors a fizetési tranzakció, rövidebb a várakozás, a kártyán maradt összeg a rendezvény végéig visszaváltható és folyamatosan nyomon követhető a költés és az egyenleg. A Festipay applikáció további hozzáadott értéket biztosít, a kártya pedig jól bírja a használatot.

Előnyös a rendszer a kereskedők számára is, mivel a látogatói fogyasztást naprakészen lehet nyomon követni és a folyamat egyszerűsége ösztönzőleg hat a vásárlásokra, így 10-30%-kal több a vásárlási tranzakció. Gyorsabbá válik a kiszolgálás, megszünteti a dolgozói visszaélések lehetőségét és csökkenti a készpénz-kezelésből adódó kockázatokat.