Székelyföld turizmusáért

Forrás: turizmus.com

 2016. április 13. 16:43

Székelyföld turisztikai szervezeti rendszerét vizsgálta a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a kutatási jelentés már elérhető.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kutatási, Stratégiai és Koordinációs Igazgatóságának turizmussal foglalkozó munkatársai – a külhoni kollégáikkal közösen – 2015 második felében kutatást végeztek Székelyföldön.

A projekt során megvizsgálták a turisztikai fogadóterület turizmusának helyzetét, a turisztikai szervezetek tevékenységét, a működésüket segítő és gátló tényezőket. Ennek alapján javaslatot fogalmaztak meg a székelyföldi TDM-szövetség szakmai tevékenységére és finanszírozási lehetőségeire.

Az elemzés a Kárpát-medencei turisztikai desztinációmenedzsment-rendszer fejlesztésére irányuló javaslat mintaprojektje volt.

A kutatás eredményei, illetve az ennek alapján megfogalmazott ajánlások a következő években hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Székelyföldön a turizmus a szervezeti háttér fejlesztésének köszönhetően versenyképesebbé váljon, ezáltal újabb gazdasági lehetőségeket kínáljon a helyi magyar közösségek számára, elősegítve a szülőföldön történő társadalmi-gazdasági megerősödésüket.

A kutatási jelentés letölthető a Nemzetstratégiai Kutatóintézet honlapjáról a regisztrációt követően.