Székesfehérvár a Főszezonon és a Világfalun

Forrás: turizmus.com

 2016. május 05. 21:05

Királyi nyereményjátékkal készül a Székesfehérvári Turisztikai Kft. két májusi rendezvényre, amelyeken elsősorban már az augusztusi kiemelt programjaira, a Székesfehérvári Királyi Napokra és a Koronázási Ünnepi Játékokra hívja a látogatókat.

Május első hétvégéjén, 7-én és 8-án a Főszezon’ 16 Turisztikai, Gasztronómiai Kiállítás és Vásáron, a budai Várban népszerűsítik a fehérvári programokat. Az ingyenesen látogatható rendezvényen néptáncegyüttesek, hagyományőrzők, zenekarok és fegyverforgatók is fellépnek, a kiállítók között pedig érdemes megkeresni Székesfehérvár standját, ahol különleges programajánlatokkal készül a város az idei évben is a kirándulni vágyóknak, akár osztályokról, családokról, kulináris vagy kulturális élvezetekre vágyókról van szó.

A város bemutatkozik a Magyar Világtalálkozón is, melynek részeként május 21–22. között rendezik meg a Világfalu Expót a Lurdy Rendezvényközpontban. A Világfalu a Magyar Világtalálkozó kiemelt rendezvénye, melynek látogatói megtalálják Székesfehérvár kínálatát is. A külhoni magyarok számára különösen fontos mindaz, amit az egykori koronázóváros jelenít meg akár látnivalóban, akár kiemelt programjain keresztül. Székesfehérvár célja, hogy évről évre egyre többen érkezzenek a Koronázási szertartásjátékra határainkon túlról. A Világfalu több ezer négyzetméteres területen jelenik meg, több mint száz kiállítóhellyel, nagyszínpadán és az előadótermekben a kapcsolatteremtésen túl lehetőség nyílik azon országok kultúrájának megismerésére is, ahol a külhoni magyarok élnek.