Lecsókirályt választanak Székesfehérváron jövő szombaton

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 14. 09:42

Idén is jó hangulatú bulinak ígérkezik a Fehérvári Lecsófőző Vigasság szeptember 23-án. A Zichy ligetben felállított színpadon zenés és táncos produkciók, a sátrakban többféle játék várja a közönséget, a főzők között utcazenészek járnak körbe.

Idén is népszerű a Fehérvári Lecsófőző Vigasság: idén az első két napon már a főzőhelyek felét lefoglalták a rajongók és néhány hét elteltével a szervezők már ki is tehették a telt ház táblát a jelképes kapura.

A Zichy ligetben felállított színpadon elsőként a Csimota zenekar gyermekkoncertje szól, majd táncosok érkeznek. Délután négy órakor kezdődik a lecsófőző verseny eredményhirdetése, amelyen kiderül, ki lesz 2023-ban a Lecsókirály, új gazdára talál a Sipi Emlékkupa, díjazzák a Legdekoratívabb Főzőhelyet és a zsűri is átad egy különdíjat.

Az ünnepélyes pillanatok után kezdődik Vajtó László gasztro stand-up show-ja: a nemzetközi turisztikai magazin műsorvezetője a humoros, interaktív főzés során egyedi specialitásokat készít a közönség segítségével. Az idei Lecsót a Velorex GTI Zenekar zárja. Zene persze idén sem csak a színpadon szól majd, ahogyan mindig, most is utcazenészek járnak körbe a főzők között.A Zichy ligetben felállított sátrakban sokféle játék is várja majd a közönséget: sakk a Fehérvári Sakk Egyesület tagjaival, rummikub a Királykút Emlékházban induló csoport tagjaival, társasjátékok, ismerkedés a Szöllősi József Rádióklubbal.

Délután négy órakor kezdődik a lecsófőző verseny eredményhirdetése

Fotó: SZÉKESFEHÉRVÁRI TURISZTIKAI KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT.

A katonai toborzó keretében gyakorlókézigránát-dobás, fegyversimogató, lézerpuska lövészet várja az érdeklődőket. Lesz jótékonysági süteményvásár a Guillain-Barrè szindrómás Major Zsombor javára, valamint kirakodóvásár a Fő utcán a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. szervezésében

További információk itt olvashatók.