Tojásvadászattal, népi játékparkkal és stadiontúrával vár Székesfehérvár húsvétkor

Forrás: turizmus.com

 2024. március 26. 11:47

Hogyan került a nyúl a Holdra? Tényleg szerencsét hoz a nyúlláb? A székesfehérvári húsvéti programokon ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a résztvevők.

Székesfehérváron már 10 éve elmaradhatatlan része az ünnepi készülődésnek a Liszt Ferenc utcai ivókút átváltozása Tojáskúttá: a tavasz megidézéseként zöld ágak és több száz színes tojás kerül a húsvéti dekorációs alkotásra. A készítés és avatás március 27-én 13 órakor lesz Varró János népzenész és óvodások műsorával kísérve.

Március 28-án, csütörtökön a Kisfaludi Közösségi Házban lesz húsvétra hangoló kézműves foglalkozás 17 órától, majd pedig 18 órakor tojáskereső játék indul a játszótéren.

Március 29-én 17 órakor a Vízivárosi Közösségi Klub ingyenes Csináld magad! sorozatának „húsvéti kiadása” várja az előre regisztrált vendégeket.  A workshopon tojásos ajtódíszt és nyuszis fejdíszt készíthetnek az érdeklődők.

Nagypénteken, 18 órakor a Sóstó Látogatóközpont is várja egy túrára a vendégeket: a „Reflektorfényes Stadiontúrán” a látogatók beleshetnek a kulisszák mögé.

Szombaton öt különböző korosztályban lehet tojásra vadászni a Zichy Ligetben

Fotó: székesfehérvár.hu

Március 30-án a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban kezdődik húsvétváró program 14 órakor: lesz népi játékpark, meseképfestés, buborékjátszó és számos tojásos játék. A Csalai Közösségi Tér szintén szervez húsvétváró foglalkozást ezen a napon: 16 és 18 óra között húsvéti díszeket – különféle tojástartókat gipszfestéssel, akasztós és asztaldíszeket filcből, ablakdíszeket transzparenspapírral, valamint hűtőmágneseket – készíthetnek a családok.

A kirándulni vágyók a Sóstó Látogatóközpont 10.15-kor induló túrájára regisztrálhatnak: a természetvédelmi területen végigvonuló, szakvezetett családi kiránduláson kiderül például, hogyan került a nyúl a Holdra, vagy hogy tényleg szerencsét hoz-e a nyúl lába?

A Székesfehérvári Keresztény Közösség Egyesület szeretettel vár minden 2-12 év közötti gyermeket immáron 22. alkalommal a Húsvéti Tojáskereső Versenyre 15:00 órakor a székesfehérvári Zichy Ligetben. Az élő zene, tánc, tombola, arcfestés és rengeteg gyermek-szülő játék mellett a húsvét eredetére is fény derül. A tojásvadászat öt különböző korosztályban zajlik majd, 7000 műanyag tojásban elrejtett cukorkát kereshetnek meg a gyermekek a parkban. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Március 31-én 10:30-kor várják a családokat húsvéti kosárkészítésre a Sóstó Látogatóközpontban, ezt követően pedig egy játékos túrán vehetnek részt az érdeklődők a Sóstó Természetvédelmi Területen, ahol elrejtett csokitojások várnak felfedezésre. Ez a program is regisztrációköteles.