Székesfehérvár újdonságai az Utazáson

Forrás: turizmus.com

 2016. március 03. 15:37

Az Utazás kiállításon Székesfehérvár idén is központi szerepet tölt be a díszvendég Budapest standja mellett. A város képviseletét ezúttal is a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. látja el.

Az elmúlt években már megszokhatták az érdeklődők, hogy Székesfehérvár vonzereje évről évre bővül valamilyen újdonsággal, idén sem lesz ez másképp. 2016-ban ismét egyedi, látványos standon mutatják be a város friss turisztikai kínálatát.

Történelmi időutazásra hívnak mindenkit, mely kétezer évet ölel fel: a stand három oldalán három kort mutatnak be a látogatóknak. Az ókort a fehérvári település elődjének tartott Gorsium képviseli, amely az idei esztendő legnagyobb idegenforgalmi újdonságát is jelenti: a megújult Gorsium, az ország legnagyobb régészeti parkja áprilistól ismét megnyitja kapuit. Az Európai Unió és Székesfehérvár Megyei Jogú Város közel 775 millió forintos támogatásával megvalósult projektnek köszönhetően új látogatóközpont, újjáépített erődfal szakasz, új szolgáltatások és rendezvények teszik még vonzóbbá a parkot az újdonságokra éhezők számára. Az ókor után a középkorba érkezünk. Az egykori koronázóvárosba a Királyi Napok és Koronázási Ünnepi Játékok látványos filmjei invitálják az érdeklődőket, a modern kort pedig a mai Székesfehérvár látnivalói és programjai képviselik. Erre az időutazásra az egyéni látogatók mellett elsősorban turistacsoportokat és osztálykirándulókat invitálnak.

S hogy biztosan emlékezetes legyen a fehérvári kínálat, a látogatók saját fotójukkal készült Gorsium plakátot kapnak ajándékba. Az interaktív greenbox fotózás eredményeképp korabeli ruhába öltözve kerülnek rá a park nyitó rendezvényét, a tavaszköszöntő Floraliát hirdető plakátra a vállalkozó kedvű látogatók.