Székesfehérvár vitte el Az Év Honlapja díjat turizmus kategóriában

Forrás: turizmus.com

 2021. január 21. 17:30

Az Év Honlapja verseny díját nyerte el turizmus kategóriában a sostoszekesfehervar.hu oldal, amelyet 2020-ban hozott létre a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.

A Sóstó Természetvédelmi Területet és a Látogatóközpont szolgáltatásait bemutató oldalt a Magyar Marketing Szövetség kategóriagyőztesnek választotta, a díjat Országos Díjátadó Roadshow keretében január 21-én vehették át a Sóstó Látogatóközpontban a turisztikai kft. munkatársai.

A Székesfehérvári Turisztikai Kft. munkatársai a megérdemelt díjjal

Fotó: Székesfehérvári Turisztikai Kft.

A díjazott oldalról Az Év Honlapja verseny Facebook-oldalán így írnak: „A Sóstó Székesfehérvár Természetvédelmi Terület és Látogatóközpont honlapja egy kifogástalan ízléssel összeállított, átlátható és vonzó oldal, ahol mertek szakítani a hagyományokkal, a sablonmegoldások helyett így valami igazán különleges, a témával remekül harmonizáló megjelenés született. A tartalom tálalása ugyanakkor nemcsak megnyerő, de ergonomikus is egyben, így nem kényszeríti fejtörésre a látogatót, sőt! Látszik az alapos tervezés, az átgondoltság, itt bizony nem volt kapkodás. Elképesztően élvezetes a virtuális túra, fantasztikus a tálalás.”

F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Kft. ügyvezetője örömét fejezte ki, hogy ismét egy rangos szakmai visszaigazolást kapott a cég, és ezáltal Székesfehérvár egy kiemelt helyszíne.

A Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációja alig két éve fejeződött be, mikor a MOL Aréna Sóstó épületében megnyílt a látogatóközpont, amelynek szakmai irányításával a tourinformos csapatot bízta meg a város.

Az ügyvezető szerint a büszkeség mellett más szempontból is nagy jelentősége van a díjnak, mert ez egyúttal reménysugár is a jelenlegi helyzetben. „Azt üzeni nekünk, a helyi turizmusért dolgozóknak, hogy a sok nehézség ellenére van mire építkeznünk, van olyan kínálata a városnak, amire büszke a saját közössége és ahová most is bátran hívhatunk vendégeket. A Sóstó egy különleges világ, ahol az épített környezet és a természet olvad egységbe, és mindez magas szolgáltatási minőséggel párosul. Ezt a minőséget tükrözi a honlap, és a díj éppen erre irányítja a figyelmet” – emeli ki F. Szegő Krisztina.

A nyertes honlap nyitó oldala

Fotó: sostoszekesfehervar.hu

Az ügyvezető elmondta még, hogy a digitális fejlesztések a turizmus területén az elmúlt időszakban kiemelt jelentőségre tettek szert, hiszen ezek által a korlátozások betartása mellett is több lehetőségünk van a feltöltődésre és élményszerzésre. Az élet úgy hozta, hogy még a természetben töltött időre is igaz ez.

A Sóstón sem állnak meg az ilyen típusú fejlesztések: készülőben van a Sóstó Meseösvény, amely a sóstói tanösvényen kínál újabb lehetőséget a családi kalandozásra a természet és a népmesék világának ötvözésével. Az applikáció várhatóan egy hónapon belül elérhető lesz.

Székesfehérvár valamennyi turisztikai attrakcióját rendszerbe foglaló tematikus séták webapplikáció pedig tavasszal lát napvilágot. Ennek segítségével a városba érkezők különböző témájú városnéző programokat választhatnak, saját útvonalat hozhatnak létre, vagy városjátékon vehetnek részt.