Szelfimúzeum nyílt Nyíregyházán

Forrás: turizmus.com

 2021. július 08. 10:37

Vadonatúj turisztikai attrakciót adtak át Nyíregyházán, a Selfie Museum and Specialty Cafét. A nem mindennapi múzeumnak az idén felújított Bocskai-Kálmán Szolgáltatóház biztosít helyszínt.

Rózsasziromból készült függöny és papírcetlikkel kirakott iroda, rózsaszín zsiráf, szarvas és oroszlánok – többek között ez a látvány fogadja a nyíregyházi Selfie Museum vendégeit. Ez a nem mindennapi attrakció nagy sikert aratott már a fővárosban, de ezentúl a szabolcsi megyeszékhely lakói és turistái is elkészíthetik itt a legújabb szelfijüket, vagyis egy önarcképet. Az már mindennapos dolog, hogy egy-egy múzeumban vagy turisztikai attrakciónál kifejezetten szelfizésre alakítanak ki egy falat, itt viszont minden erről szól – írja a nyiregyhaza.hu.

„Igyekeztünk színes és adott témával foglalkozó jeleneteket kialakítani, például az édesség, gyümölcsök, fánkok és egyéb sütemény jellegű jelenetek. Vannak köztük olyanok is, amelyek direkt a csillogást emelik ki, ezek a fényes szalagok, amelyek olyan tükröződést adnak, hogy magát ezt a luxust és magas szintű megjelenést tudják benne produkálni a jelenetet élvező vendégek. Van olyan, ami jelenleg a trendi kifejezést, a flexelést helyezi az előtérbe, ez a pénznek a megmutatása, és vannak olyan romantikus jelenetek, amelyek virágokat és növényeket mutatnak a háttérben” mesélte a lapnak Gál Gergely, a Selfie Museum and Specialty Café tulajdonosa.

Rózsaszín fánkok az egyik szelfisarokban

Fotó: nyiregyhaza.hu

A fiatalok körében egyre népszerűbb úti cél Nyíregyháza, 2020-ban a vendégek 47 százaléka 24 év alatti volt a városban. A Selfie Museum elsősorban ennek a korosztálynak szól.

A létesítmény kialakítása kapcsolódik a város azon szándékához, hogy ne csak Sóstógyógyfürdő, a város turisztikai negyede legyen a turisták kedvelt helye, hanem a belváros is. Ezért indították ezelőtt három évvel a Kulturális Negyed programunkat, aminek több eleme már megvalósult nyilatkozta Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A Selfie Museum alsó szintjén egy kávézó is működik, és a tulajdonosok tervei között szerepel, hogy az udvaron is kialakítanak valamilyen közösségi teret a közeljövőben.