Személyesen és virtuálisan is ott lehetünk a Modern Gyárak Éjszakáján

Forrás: MTI

 2022. november 03. 17:07

Immár hatodik alkalommal rendezik meg november 11-én a Modern Gyárak Éjszakája országos programsorozatot, az idei évben a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében.

A személyes gyárlátogatások mellett idén is virtuális túrák színesítik a kínálatot – ismerteti közleményében a KIM.

Az ország egyik legsikeresebb, vállalati tevékenységét bemutató programsorozatának célja, hogy lehetőséget teremtsen a vállalkozók és a lakosság számára, hogy közvetlen közelből megtapasztalhassák, milyen példaértékű vállalatok működnek Magyarországon.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is olyan hazai cégek mutatkoznak be, amelyek innovatív, high-tech, zöld, valamint okos megoldásokat alkalmaznak működésük során, és ezzel versenyképessé teszik Magyarországot.

Az esemény ezen kívül az összefogás erejével lehetőséget teremt a vállalatok munkaadói, társadalomszervezői és közösségépítő szerepének bemutatására is.

Az Aeroplex hangár- és kompozitműhely-látogatást is tervezett a programjába

Fotó: facebook.com/AeroplexOfficial

A koronavírus-járványra reagálva két évvel ezelőtt a Modern Gyárak Éjszakája csak online formában valósult meg. Mivel az online esemény sikeres volt, a szervezők megőrizték ezt a formát is, így a látogatóknak az otthonuk kényelméből sem kell kiszakadniuk azért, hogy bepillanthassanak a kulisszák mögé.

Az élő kapcsolások és az előzetesen felvett videók tudásbázisként fognak működni: az érdeklődők több napon át, több céget is bejárhatnak virtuálisan. Akik pedig testközelből szeretnék megtapasztalni a digitalizált és automatizált folyamatokat, valamint a robottechnológiákat, személyesen is részt vehetnek az előre meghirdetett gyárbejárásokon.

Az eseményről és a regisztrációról további információkat a Modern Gyárak Éjszakája hivatalos honlapján, a moderngyarakejszakaja.hu oldalon találnak, ahol a részt vevő gyárak listája és azok bemutatói is elérhetőek lesznek.