Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva

Forrás: MTI

 2018. augusztus 03. 12:01

Hagyományosan augusztus utolsó hétvégéjén rendezik meg az év „legszentendreibb” eseményét, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivált.

A mind műfajilag, mind tematikailag sokszínű programsorozatban több mint 160 esemény várja a látogatókat a három nap alatt (aug. 24. és 26. között). Többek között a „Házak, udvarok, házigazdák” programsorozat 33 óvárosi udvarban, gyertyaúsztatás, tematikus városi séták, gumikacsaverseny, fényfestés a Fő téren, számos koncert – így The Biebers, Budapest Bár, Lóci játszik –, performanszok, kiállítások, valamint gyerekprogramok.

A városba látogatók a „Házak, udvarok, házigazdák” sorozatban nemcsak a belváros házainak barokk homlokzatait nézhetik meg, hanem betekintést nyerhetnek az udvarokba, valamint találkozhatnak az ott lakókkal is. Ők lesznek ugyanis a házigazdái az eseményeknek, ők adják a programokat és kínálják saját készítésű ételekkel a betérőket. Van közöttük festőművész, kőfaragó, közgazdász, nyelvtanár, művészeti író, vagy restaurátor is. A sorozatban 33 helyszínen, 90 program közül választhatnak a látogatók.

A Gastroart keretében a szentendrei művészek alkotásai ihlette desszerteket és ételeket kilenc vendéglátóhely képviselői készítik el, kimondottan erre a hétvégére.

A fesztivál elmaradhatatlan része a fényfestés Szentendre ikonikus központi helyén, a Fő téren

Fotó: szeretlekmagyarorszag.hu

Szentendre ikonikus központi helyén, a Fő téren szombaton és vasárnap este különleges fényfestészeti kompozícióval és a Budapest Bár, valamint a Lóci játszik koncertjeivel várják az érdeklődőket.

A Dumtsa Jenő sétáló utca is sokszínű fesztiváli forgataggá válik. A Dumtsa forgatagban olyan gyerekprogramok és koncertek kapnak helyet, mint a „Mi folyik itt?” című vízparti gyermekfoglalkoztató, a Társas-Ág családi játszótér, a Gyermekszínpad programjai, a SZÍV –Szentendrei Iparművészeti Vásár, a Művész Teraszkoncertek, valamint az Apetízer kóstoló programok az Édeni Édességek Boltjában.

Erre a hétvégére a város többi kulturális intézménye is számtalan programot biztosít, többek közt a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, a Ferenczy Múzeumi Centrum, a P'Art Mozi, vagy számos kisebb szentendrei kiállítóhely, galéria.