Szentendrei Jazz- és Boresték több helyszínen

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 22. 11:19

A nagy hagyománnyal rendelkező, minden év szeptember utolsó hétvégéjén zajló Szentendrei Jazz- és Bornapokat idén más koncepcióval és új néven rendezi meg a Szentendrei Kulturális Központ.

Az ideiglenesen Szentendrei Jazz- és Borestékre keresztelt rendezvényen természetesen most is a bor és a jazz kerül főszerepbe, de a járványügyi helyzetet figyelembe véve a megszokott sétálóutcán kiállító pincészeteknél kóstolás helyett éttermekben, szabadtéri udvarokon zajlik majd az esemény – írják közleményükben.

A késő délutántól estig tartó programok mind korlátozott, mérhető befogadóképességű helyszíneken fogadják az érdeklődőket. A színes programkínálatban most is szerepel koncert – többek között Kozma Orsi és Banyák József Duó, Váczi Eszter Quartet –, borvacsorák, borkóstolók, borséta és kulturális programok.

Koncertek, színházi előadás, irodalmi beszélgetés és természetesen borkóstolás áll a fesztivál fókuszában

Fotó: Szentendrei Kulturális Központ

A korlátozott látogatószámú események zöme belépőjegyes, egyes koncertek és programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Ezért a programadók ajánlása szerint érdemes online, elővételben megváltani a belépőjegyeket!

A Barcsay Múzeum udvarán jazz muzsika hallható: szombat este Kozma Orsi és Banyák József duó, vasárnap este a Váczi Eszter Quartet lép fel. A Dunakorzón, a Barlang udvarán péntek este az Európa Kiadó lép fel, szombat este a Kiscsillag tart lemezbemutató koncertet. A Városi Vendégházban a Bujdosó Pincészet lesz a házigazda egész hétvégén. Izgalmas programjaik között a borkóstolástól, a borterápián keresztül a borismereti kurzusig, előadásig és kiállításmegnyitóig mindenféle program megtalálható.

A Tourinform Iroda udvara a Szentendre a konyhában szakácskönyvéhez kapcsolódó „receptkóstoló” programján kívül gasztro borsétával várja az érdeklődőket.

Az érdeklődők a borkóstolás mellett gasztro borsétára is jelentkezhetnek

Fotó: Szentendrei Kulturális Központ

A Bistro St. André és Christine Cafe éttermek borvacsorát, a Kőhegybor online borkóstolást, a Taste&Play csapata és a Szentendre Barátai Egyesület pedig WineTrek élményt kínál az érdeklődőknek. A Pótkulcs és a Művész Étterem jazzkoncerttel várja látogatóit.

A Szentendrei Jazz- és Boresték rendezvénybe a Szentendrei Teátrum A cigány című színházi előadással, a Ferenczy Múzeumi Centrum és a MANK borkóstolóval kísért kortárs irodalmi beszélgetéssel, tárlatvezetésekkel, meseterápiás foglalkozással, szabadtéri filmvetítéssel csatlakozik a rendezvényhez.