SZÉP-kártyával a fürdőkbe is

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 23. 14:20

Évről évre bővül a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. létesítményeinek látogatószáma, melyben nagy szerepe van a SZÉP-kártyának is. Az aktuális trendekről, fejlesztésekről, az idei év eredményeiről kér a Trend FM Nap vendége című műsorában.

Czinege Szilvia értékesítési és marketingigazgató volt a vendége a Trend Fm Nap vendége című műsorának, a szakembert Érczfalvi András kérdezte az aktuális trendekről, fejlesztésekről, az idei év eredményeiről.

Czinege Szilvia

Fotó: BGYH Zrt.

A budapesti fürdők népszerűségét mutatja, hogy évről évre nő a vendégek száma, idén már körülbelül 1,5 millióval haladja meg ez a szám a 2010-es adatokat. Szintén örvendetes, hogy a korosztályok eloszlása is egyre inkább kiegyenlítődik, ma már nagyon nagy arányban vannak jelen a fürdőkben a 30 év alattiak is.

Az idei év forgalma egyébként rekordot hozhat, pedig nem segített a fürdőknek a szeszélyes időjárás. Ám a bevételek így is legalább 10-20 százalékkal emelkedni tudnak, részben a fejlesztéseknek, részben annak köszönhetően, hogy mind több kiegészítő szolgáltatást (például masszázst) vesznek igénybe a vendégek. Erre tavaly külön csomagokat is kidolgoztak.

A még jobb eredmények érdekében nagy hangsúlyt helyeznek a trendek elemzésére is, éppen ezért rengeteg adatot és látogatói információt gyűjtenek be minden fürdőben. Érdekesség például, hogy a külföldi látogatók között a kínaiakat is megelőzte Korea, Ausztria viszont hiába fontos küldőpiaca Budapestnek, ide már inkább kulturális és gasztronómiai élmények miatt érkezik az osztrák turista -  meséli Czinege Szilvia.

A szakember azt is kiemeli, hogy kiemelt szerepe van a magyar vendégek számának jelentős növekedésében a SZÉP-kártyának, hatását a kezdetektől fogva érezték a fürdőkben.

Nagyon fontos szerep jut neki a belföldi forgalom élénkítésében, sokszor a fürdők szolgáltatásai, sőt bérletei azok, amelyre az utolsó pillanatban akár a „bent ragadt” összegeket is szívesen elköltik.

A BGYH Zrt. 2014 óta minden évben végrehajtott egy-egy jelentős fejlesztést, legutóbb a Paskál, a Palatinus, illetve júliusra a Pesterzsébeti Jódos-sós Gyógy- és Strandfürdő újult meg látványosan. Utóbbival kapcsolatosan máris nagyon pozitív visszajelzések éreztek.

A beruházások 2020-ban a Király gyógyfürdővel folytatódnak, amely egy rendkívül izgalmas fejlesztésnek ígérkezik, de lesznek felújítások a Széchenyiben is.

Hallgasson bennünket!

A Turizmus.com rádióműsora csütörtökönként hallható a Trend FM-en, 17.15-18.00 között.

Ismétlés szombat délutánonként, a 17:30-as híreket követően.

A műsorvezető: Érczfalvi András, a Trend FM Monitor Délután műsorvezetője.
A műsort szerkeszti: Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR igazgatója (kenderesy.nadin@turizmus.com).