SzeptEmber Feszt a Népligetben - szeptember 5-7.

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 02. 12:45

Szeptember 5-7. között ismét megrendezi a 14. SzeptEmber Fesztet a Hotelinfo Kft. Az elmúlt sokéves hagyománynak megfelelően most is programokkal, különleges ízekkel és fergeteges koncertekkel várják a látogatókat.

A Pörköltek Terén több mint 30 féle pörköltből kóstolhatnak és több mint 10 féle köretből és savanyúságból választhatnak az ínyencek. A kínálatban szerepel pl. a szürkemarhapörkölt, a birkapörkölt, a vaddisznópörkölt, a kakashere pörkölt, a csülökpörkölt, a pontypörkölt, de vegetáriánusok számára is lesz zöldségpörkölt. Aki a saját receptjében bízik a legjobban, az jelentkezhet a Pörköltfőző Versenyre, ahol az általa készített pörköltről a szakmai zsűri mondja el a véleményét.

 

A 3 nap alatt, több mint 100 koncerten a pop, rock, metál, jazz zene jeles képviselői lépnek fel. Fellép többek között Nagy Feró és a Beatrice, a Napoleon Boulevard, Rácz Kati, Animal Cannibals, Siska Finuccsi, Ganxsta Zolee. Bemutatkoznak a Magyar Dal Napja fővárosai egy-egy zenekar képviseletével: Karmapirin zenekar Papp Szabival (Supernem), Happy Dixieland Band, Karak zenekar, Herczeg Flóra és Pribojszki Mátyás Band.

Mindeközben gyönyörködhetnek a Tuningautó Találkozón bemutatott autókban, a HANGMESTER.HU NEMADOMFEL Faluban játékos keretek között ismerkedhetnek a sérült emberek mindennapjaival, az Egészségligetben életmód és táplálkozási tanácsadáson és bemutatókon vehetnek részt, a Bababirodalomban kipróbálhatják a baba-mama jógát, a ringatót, a Bringa Bázison az ügyességi bemutatókon kívül lesz kerékpártároló és szerviz, ahol az apróbb javításokat is elvégzik.

Szeptember első hétvégéjén a Népligetben a gasztronómiai és szórakoztató programok sokszínűsége fogja elvarázsolni a látogatókat!

 

A BKIK-val történt együttműködés keretén belül a Múltidéző Piactér is megszervezésre kerül, melynek látogatói – a nevéhez hűen – egy igazi vásári forgatagban találhatják magukat. Találkozhatnak tűzzsonglőrökkel, gólyalábasokkal, megismerkedhetnek a kereskedelem hagyományaival, múltidéző mesterségekkel, sőt akinek kedve tartja ki is próbálhatja azokat. Lehetőség nyílik például nyilat vagy tarsolyt készíteni, gyertyát önteni, kosarat fonni, de a vállalkozó szelleműek elsajátíthatják az agyagozás, a fafaragás vagy akár a csuhé készítés fortélyait is.

A BKIK színpad programjai között lesznek gyerekműsorok, könnyűzenei koncertek, népzenei bemutatók. A fellépők között lesz Somló Tamás, a Budapest Ragtime Band, a Kerekes Band, a Zanzibár együttes, DJ Dominique és a Blues B.R.Others Show is.

Részletek: www.szeptemberfeszt.hu