Szeptemberben nyílik a Balatonfüred Kongresszusi Központ – fotók

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 02. 18:22

Szeptember 8-án a Szegedi Kortárs Balett Carmina Burana című előadásával nyílik meg a Balatonfüred Kongresszusi Központ. A város új létesítménye turisztikai és gazdasági szempontból is jelentős beruházás, koncerteknek, előadásoknak, konferenciáknak ad majd helyet.

Az önkormányzati tulajdonban lévő közel kéthektáros területen egy kétszintes, ötezer négyzetméteres komplexum épült, melynek főbejárata a Huray utcáról nyílik. A 670 férőhelyes díszteremmel rendelkező kongresszusi központ alatt egy 290 parkolóhelyes mélygarázst alakítottak ki – írja a balatonfüred.hu, amely friss képeket is megosztott a létesítményről.

Szeptember 8-án nyit a Balaton új kongresszusi központja

Fotó: balatonfured.hu

A földszint alapterülete több mint háromezer négyzetméter, itt található az előcsarnok és a hozzá flexibilisen kapcsolódó 380 négyzetméteres kiállítóterület, a két helyiség összenyitható, így nagyobb rendezvények megtartására is alkalmas. A kiállítótérből még két 60, illetve 110 fő befogadására alkalmas terem nyílik, ezek szintén összenyithatók. Az épület emeletén négy, mobil falakkal egymástól leválasztható, szekcióterem kapott helyet. Az emeleten található az impozáns, 670 férőhelyes, megfelelő akusztikával kialakított színházterem is, karzattal és süllyesztett zenekari árokkal.

A kongresszusi központ aulája

Fotó: balatonfured.hu

A hétvégéken elsősorban koncertek, kisebb színházi előadások, kulturális események lesznek a központban, hétköznapokon pedig konferenciák, workshopok, vállalati rendezvények. Egy állandó kiállítás illetve egy minden nap nyitva tartó kávézó is várja a látogatókat.

Plenáris terem

Fotó: balatonfured.hu

"A funkció, a forma és a környezet határozza meg az épületet. Ez egy 1200 férőhelyes, komoly kapacitással bíró, multifunkcionális épület, amely a földből indul ki és a Huray utca felé nyílik ki. Modern, transzparens épület, amely ezzel együtt illeszkedik a környezetébe. 2018-ban készült az első látványterv, öt év munkája van a modern technológiával felszerelt épületben" – fogalmazott Tima Zoltán építész, az új létesítmény tervezője.

A kávézó minden nap nyitva tart majd

Fotó: balatonfured.hu

A 6,3 milliárd forintos építkezés három forrásból valósult meg, az Európai Uniótól 3 milliárd forint támogatást kapott a város, a többi költséget hazai pályázatokon nyert támogatások fedezték.