Szeptemberi csúcs a máltai repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2021. október 14. 14:51

A Máltai Nemzetközi Repülőtér szeptemberben összesen 418 473 utast fogadott. 1999 óta most fordult elő először, hogy a szeptemberi utasforgalom volumene megelőzte az augusztusit. Egyúttal ez volt a COVID-19 világjárvány kezdete óta a legerősebb hónap az utasok számát tekintve.

A járatok kapacitás-kihasználtsága ugyanakkor a járvány előtti szint alatt maradt, a légitársaságok nem sokkal 70% feletti töltéssel üzemeltek - tájékoztatott a Máltai Idegenforgalmi Hivatal.

Kiválóan alakult szeptemberben Málta turizmusa

Fotó: Visit Malta

Clayton Bartolo, Málta turizmusért és fogyasztóvédelemért felelős minisztere nyilatkozatában kiemelte, hogy a Máltai Nemzetközi Repülőtér minap közzétett adatai biztatóak a helyi turisztikai ágazat számára. A nehéz idők ellenére Máltának sikerült egyensúlyt teremtenie az itt élők egészségügyi biztonsága és megélhetése között. Továbbra is keményen dolgoznak annak biztosításán, hogy a szálloda- és vendéglátóipar tovább erősödjön, és hogy Málta az elkövetkező években a turizmus kiválóságának otthona legyen - hangsúlyozta.

A Máltai Turisztikai Hivatal vezérigazgatója, Johann Buttigieg úgy nyilatkozott, hogy ez egy nagyon pozitív megerősítés Máltának, különösen, ha figyelembe vesszük azokat a körülményeket, amelyekkel együtt kellett élni az elmúlt hónapokban. Az elért eredmény bizakodásra ad okot a 2021. évvégi és a 2022-es kezdőszámok tekintetében is, és ebből erőt lehet meríteni.

Az elmúlt időszak marketingmunkája és a 20 millió eurós turizmus újrakezdési program, amit a hivatal a Turisztikai és Fogyasztóvédelmi Minisztériummal közösen valósítottak meg, továbbá az egészségügyi hatóságok sikeres járványkezelése mind döntő szerepet játszottak a szeptemberi, nagyon is pozitív eredményekben. Ez is jó példa arra, hogy mennyire fontos, hogy minden érdekelt fél együtt dolgozzon a közös cél érdekében, főként amikor ilyen példátlan válsággal kell szembenézni.

A repülőtér adataiból jól látható, hogy az Egyesült Királyság megőrizte vezető pozícióját, folyamatosan erősödve. Szeptember folyamán több mint 108 000 utas érkezett vagy indult erről a küldőterületről. Az utasok számát tekintve a briteket Olaszország, Németország, Franciaország és a spanyolok követik.

A Máltai Turisztikai Hivatal vezérigazgató-helyettese és marketingért felelős vezetője, Carlo Micallef a szeptemberi adatokkal kapcsolatban köszönetét fejezte ki a hivatal központjában és az európai képviseleteken dolgozó kollégáknak, akik a menedzsmenttel szoros együttműködésben, egy nagy csapat részeként, az állandóan változó helyzethez folyamatosan alkalmazkodva dolgoztak a közös siker reményében.

A járványügyi helyzet adta időt igyekeztek jól hasznosítani. Ez idő alatt kidolgoztak egy új marketingstratégiát és digitális eszközökkel, online kampányokkal próbálták Máltát az emberek látóterében és vágyaiban tartani.

A befektetett energia megtérülni látszik, mint azt a mostani adatok is tükrözik. A hivatal az ágazat többi szereplőjével egyetértésben bízik benne, hogy ez a siker csupán a kezdet és a továbbiakban is javulás, erősödés várható.