Szeptembertől nyitnak az egyiptomi múzeumok

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 27. 12:10

Különleges szabályok betartása mellett indul újra a kulturális turizmus Egyiptomban szeptember elsejétől.

Szeptember elsejétől újra fogadják a turistákat az egyiptomi múzeumok és régészeti helyszínek. A belépőjegyek árát ideiglenesen megfelezték.

Az Egyiptomi Turisztikai Hivatal tájékoztatása szerint minden olyan turisztikai tevékenység, ami kulturális jellegű, maximum 50%-os kapacitással működhet szeptember elsejétől.

A turistabuszokon, limuzinokban és golfkocsikban minden második ülést szabadon kell hagyni. Az utasoknak és a sofőröknek kötelező maszkot viselniük az egész utazás során. Minden helyszínen biztosítanak fertőtlenítőszert és kézfertőtlenítőt, ugyanakkor minden egyes utazás után alapos takarítást, fertőtlenítést és szellőztetést végeznek.

Szeptembertől újra látogathatók a gizai piramisok is

Fotó: 123rf.com

A régészeti bemutatóhelyeken és a múzeumokban minden érinthető felületet és a padlókat naponta fertőtlenítik. A turistacsoportok létszáma nem lehet nagyobb 25 főnél. Az idegenvezetőknek kötelező arcmaszkot viselniük és audiorendszert használniuk a múzeumokban. A fülhallgatókat is fertőtlenítik minden egyes használat után. A turisták és sofőrök számára az utazási irodák kötelesek biztosítani a maszkot.

 

Kötelező teshőmérséklet-ellenőrzés

A dolgozók testhőmérsékletét minden reggel, a turistákét pedig a múzeumokba való belépés előtt ellenőrzik. Mindenhol betartatják a minimum 1 méteres távolságot az emberek között. A múzeumokba óránként maximum 100 látogatót engednek be óránként ( A Tahrir téri Egyiptomi Múzeumban óránként 200 fő a limit).

A piramisok és sírok belsejébe, méretüktől függően egyszerre 10-15 fő mehet be.

A nílusi szállodahajók 2020 októberéig nem közlekedhetnek.

A külföldi turisták szabadon utazhatnak a Vörös-tenger, a Sínai-félsziget és Matrouh tartomány tengerparti üdülőhelyeire, a légi járatok utasainak ugyanakkor jelenleg 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszteredményt kell felmutatniuk a fertőzésmentességről, ez alól kivételt képeznek a Marsa Alamra, Marsa Matruhra, Hurgadára, Sharm-el-Shiekh-re és Tabára érkezők, akik jelenleg orvosi igazolás nélkül léphetnek be e területekre.

Szeptember elsejétől azonban már minden repülőtéren maximum 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszteredményt kérnek a belépő turistáktól az egyiptomi hatóságok.