Szerbia felfedezése a Hard Rockban

Szerző: Vajk Brigitta

Forrás: turizmus.com

 2022. május 11. 15:30

A Hard Rock Hotel Budapest 7. emeleti Roxy Terme szolgáltatott exkluzív helyszínt annak a május 10-i, állófogadással egybekötött prezentációnak és B2B eseménynek, amelyen a Szerb Turisztikai Hivatal 22 turisztikai szolgáltató segítségével mutatta be déli szomszédunk legvonzóbb attrakcióit.

A PR in Hungary csapata által koordinált rendezvényen elsőként Zorica Jovanov, a Szerb Turisztikai Hivatal marketingvezetője rövid prezentációban fejtette ki az „Experince! Serbia” mottó lényegét, és arra is rámutatott, hogy a magyar piac rendkívül fontos számukra. Szerencsére a magyarok érdeklődése az ország iránt egyre nő, és már nemcsak a Vajdaságba érkeznek a legtöbben, hanem sokan keresik fel a népszerű síparadicsomokat, de egyre keresettebbek az ország természeti látnivalói, és a főváros, Belgrád is.

Mint a szakember elmondta, 2019-ben 50 ezer magyar látogató kereste fel az országot, ami 90 ezer vendégéjszakát jelentett, s ez a szám – a Covid okozta megtorpanás után – vélhetően idén is realizálódik, sőt a közeljövőben már emelkedés is várható.

Zorica Jovanov marketingigazgató prezentációja

Fotó: Grósz Balázs/turizmus.com

A Szerb Turisztikai Hivatal az „Experince! Serbia” mottó jegyében az ország turisztikai és incentive kínálatát öt tematika köré csoportosította:

  1. az élő, lüktető, fejlődő városok;
  2. a Duna mint természeti kapocs emberek és kultúrák között;
  3. kulturális mozaik az őskortól a római időkön át napjainkig;
  4. lenyűgöző természet nemzeti parkokkal, sportközpontokkal;
  5. üzleti találkozók extravagáns helyszínei.

Az ország legdinamikusabban fejlődő városa, maga a főváros. A közel Budapest nagyságú, mintegy másfél milliós metropoliszban olyan hatalmas beruházások vannak, melyekből a turizmus jócskán fog profitálni a jövőben. Ilyen a Száva partján végighúzódó hatalmas fejlesztés, a Belgrade Waterfront (Beograd na vodi) elnevezésű megaprojekt, valamint a 100 éves építkezés után végre teljes pompájában látható Szent Száva-katedrális – a világ egyik legnagyobb ortodox temploma –, amely a város egyik új szimbóluma.

A prezentációban szó volt még a szintén nagy fejlődésnek indult fürdővárosról, dél-szerbiai Vrnjacka Banjáról, ahol már a régi rómaiak is fürödtek, de fénykora a múlt század elejére tehető. A város – ahol legendás régi épületek újulnak meg, és ultramodern szállodák nőnek ki a földből – 7 gyógyvizes forrása közül 4 alkalmas különböző betegségek gyógyítására.

Folynak az üzleti beszélgetések

Fotó: Grósz Balázs/turizmus.com

Előadása összegzéseként a marketingvezető kiemelte, hogy a változatos attrakciók révén Szerbiában ideális úti célt talál mindaz, aki kultúrára éhes, aki városokat szeret felfedezni, és az is, aki a természet szerelmese, de a gasztronómiai különlegességek és a szép borok rajongói is megtalálják itt a számításaikat.

Zorica Jovanov prezentációja után a Turizmus.com munkatársa, Vajk Brigitta számolt be röviden szerbiai élményeiről, annak a tanulmányútnak kapcsán, amelyet a Szerb Turisztikai Hivatal szervezett magyar újságíróknak tavaly júniusban. (Munkatársunk úti beszámolója itt és itt érhető el.)

Ezt követte a networking, melynek keretében 22 szerb turisztikai szolgáltató (köztük a híres szerb paradicsom, Kopaonik, a kulturális főváros, Újvidék, továbbá Nis, Szabadka, Belgrád, Čačak és Bajina Bašta) ismertette meg termékeit a magyar utazási irodásokkal, utazásszervezőkkel és corporate partnerekkel.

És hogy a beszélgetések még jobb hangulatban teljenek, a Hard Rock Hotel finom falatokat és desszerteket kínált az elmaradhatatlan welcome pezsgő és az üdítők, kávék mellé, miközben szólt az autentikus szerb zene.

A Szerb Turisztikai Hivatal és a PR in Hungary munkatársai, balról jobbra: Karsai Adrienn PR- és rendezvényasszisztens, Ivan Cvetanovic ügyvezető, Aneta Uskoković marketingmenedzser, Zorica Jovanov marketingigazgató, Tamara Rašković marketingmenedzser és Gergely Zita rendezvénymenedzser

Fotó: Grósz Balázs/turizmus.com

A rendezvény zárásaként értékes nyereményeket sorsoltak ki a résztvevők között. A három ajándék egyikét (2 főre szóló 3 éjszakás vouchert) a Radisson Collection Hotel Old Mill Belgrade ajánlotta fel; a második nyeremény a Belgrádi Turisztikai Szervezet ajándéka volt, egy 2 főre szóló 2 éjszakás utalvány a Belgrade City Hotelbe; a harmadik szerencsés nyertes pedig a Nyugat-szerbiai Turisztikai Szervezet és a szerb Tara Tours jóvoltából egy komplett programcsomagot vehetett át.