Szerbiai egységgel bővült a Római Termálfürdők Hálózata

Forrás: turizmus.com

 2018. május 08. 10:22

Vrnjacka Banja belépett az Európai Fürdőszövetség (ESPA) keretein belül működő Európai Római Termálfürdők Hálózatába.

A római idők óta működő termálfürdőket tömörítő kezdeményezés tagja lett a legnépszerűbb szerbiai gyógyüdülőhely, ahol 2017-ben 810 ezer vendégéjszakát regisztráltak. Vrnjačka Banján több mint 2000 éves hagyománya van a fürdőkultúrának. A dél-szerbiai városban medical spa és wellness létesítmények egyaránt működnek. A település szálláskínálatában 3- és 4-csillagos szállodák találhatók, az év végén várható egy új négycsillagos, spat is magába foglaló hotel átadása. Jövőre fogják átadni ugyanitt Szerbia első öt csillag pluszos szállodáját - adta hírül az ESPA.

Vrnjacka Banja

Fotó: http://ivrnjackabanja.com/

A város fürdőit négy aktív termálforrás táplálja. A település első virágkorát 1910 és 1920 között élte, számos szecessziós stílusú épület, többségük felújítva, emlékeztet erre az időszakra.

Az Európa Római Fürdőinek Hálózata az egészségturizmus és a kulturális turizmus kombinálására törekszik. Vrnjačka Banja mellett további 13 desztináció és szervezet tagja a kezdeményezésnek: Badenweiler (Németország), Herkulesfürdő (Románia), Budapest, Chaves (Portugália), Dax (Franciaország), Aidipsos (Görögország), Hisarya (Bulgária), Kyustendil (Bulgária) és Várna (Bulgária), továbbá A Bolgár Balneológiai és Spa Turizmus Egyesület, a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Román Spa Egyesület és a Szerb Wellness Klaszter.

A kezdeményezés 2014-ben indult az ESPA égisze alatt, az Európai Bizottság támogatásával.

Kapcsolódó cikkek