Szerdától újra belépőt szednek a Halászbástyán a kilátásért

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 30. 19:09

Szeptember 1-jétől a Halászbástya felső kilátószintje csak díjfizetés ellenében látogatható – tudatta a beléptetőrendszert üzemeltető Budavári Kapu Kft.

A Budavári Önkormányzat képviselő-testületének határozata alapján a Halászbástya felső kilátószintének beléptető rendszerét a Budavári Kapu Kft. üzemelteti – derül ki a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) hírleveléből a cég tájékoztatása alapján.

E szerint szeptember 1-jén reggel 9 órától a Halászbástya felső kilátószintje csak díjfizetés ellenében látogatható. A Halászbástya felső része korábban, a koronavírus megjelenése előtt is fizetős volt az utazási szezonban, de a pandémia kitörése után, a turisták elmaradásával úgymond okafogyottá vált a belépő szedése.

A szerdától érvényes belépőjegyek árát és kedvezményeket az I. kerületi önkormányzat a 2020. évi díjjal azonos mértékben szabta meg. A teljes áru jegy ára 1000 forint lesz, a 14 éven aluli gyerekek, a diákok, Magyarország és az Európai Unió tagországainak nyugdíjas állampolgárai 50 százalékos kedvezményes belépőjegyre jogosultak. Az I. kerületi önkormányzat rendeletben szabályozta azoknak a körét, akinek nem kell megfizetni a belépőjegyet, a kedvezményezettek között van az arcképes idegenvezetői igazolvánnyal rendelkező idegenvezető, amennyiben legalább 6 fős csoportot kísér.

A belépő nem drágult 2020-hoz képest

Fotó: monticello/123RF.COM

A helyszínen két jegykiadó berendezést állítanak üzembe, amely több nyelven, a kijelzője szerint a magyar mellett angolul, németül és oroszul is szolgáltat információt a turistáknak. Az automatából tíz különböző jegytípust lehet megvásárolni, forinttal és euróval (érmével és bankjeggyel) egyaránt lehet majd fizet. A Budavári Kapu Kft. tájékoztatása szerint bankkártyás fizetésre is lesz lehetőség.

Online csoportos belépőjegy-váltásra (minimum 6 fő) is lesz lehetőség egy rövid és egyszerű regisztráció után ezen a linken, a rendszer augusztus 31-én reggel 9 órától lép működésbe (addig fejlesztés alatt üzenetet jelenít meg).

A Halászbátya felső kilátószintje hivatalosan minden nap reggel 9 órától este 7-ig tart nyitva december 23-ig. Az alsó szint látogatása továbbra is ingyenes.